Besparen als duurzame levensstijl

Hoe zuinig aandoen van een probleem veranderd in een levenswijze. Misschien is het rondkomen van zeventig euro in de week wel een zegen. Dat ik bewuster ga leven is een feit. Dat ik mijn dubbeltjes echt omdraai spreekt voor zich. Maar wordt ik daar minder van. Daar kan ik dan zonder terughoudendheid, nee op antwoorden. Ik word er niet minder van. Ik ben nooit een big spender geweest maar ik leefde heel wat minder bewust of makkelijker als nu. Nu repareer ik meer. Zo had ik in het verleden al lang voor een paar euro een afdruiprek gekocht. Nu wil ik dat houten rekje repareren niet alleen om geld te besparen maar ook omdat ik het oprecht echt zonde vind om weg te gooien.
Nu is het echt niet zo dat ik geen rekening met het milieu hield. Ik bracht altijd al braaf het afval gescheiden weg. Liet nooit het water lopen bij het tandenpoetsen maar ik ging zo’n houten Ikea afdruiprek heb ik eerder al wel weggegooid toen het van ellende uit elkaar viel. Ik ging het niet lijmen en aan elkaar schroeven. Nu doe ik dat wel. Niet alleen omdat het beter voor mijn portemonnee is maar vooral voor het milieu. Door te repareren wordt er geen nieuw rekje gekocht. Hierdoor wordt er geen hout wordt verspild. Bij gebrek aan open haard was het in de kliko beland. Ik denk dat ik meer besef heb gekregen dat alles een waarde heeft. En laat ik eerlijk zijn. Ik heb geen werk dus ook de tijd om het te maken. Dat is dan ook weer een voordeel. Soms is het prettig om meer tijd te hebben.
Meer lezen; mijn motivatie voor duurzamer leven en goedkoop leven haal ik uit artikelen die ik bijvoorbeeld vind op radar. Ik vind het tijdschrift al geweldig maar ook de website is een bron van informatie. Over besparen en duurzaamheid.
https://www.radarplus.nl/article/769/Weg-met-de-verspilling
http://www.spaarmoeder.blogspot.nl/
http://gogreenbuddy.com/meer-met-minder/

Email this to someoneShare on Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.