blij met schuldsanering

Blij met de schuldsanering, de tien voordelen

Blij met schuldsanering

Eindelijk is het zover. De weg ernaar toe vond ik een hel. Zoveel onzekerheden. Het leek of ik nooit uit de shit zou komen. De schulden werden groter maar ik kon er niets aan doen. Wat te doen?  Wie kan ons helpen? Op een gegeven waren mijn man en ik wel met elkaar uitgepraat. We hadden alle mogelijkheden van onder tot boven onderzocht en besproken. De ideeën waren op. We hadden dringend steun nodig en iemand die ons kon helpen uit onze tunnel te komen. Althans we hoopte dat we met een gigantische tunnelvisie zaten en dat er als door een wonder iemand zou zijn die een geweldig idee zou hebben. Helaas alle mogelijkheden waren inderdaad besproken en de enige weg was huis verkopen, bedrijven opgeven. Auto de deur uit. etc.  Brr.. ik wordt akelig als ik aan de tijd denk.

De voordelen nu we in de schuldsanering zitten

1 het leven is een stuk simpeler. Alle rekeningen worden automatisch betaald en het zijn er maar een handvol. Immers alle luxe is weg. Dus alleen nog vaste lasten.

2. niet meer bang voor de postbode of deurwaarders

3. Mijn man heeft doordat we in de schuldsanering gingen een baan kunnen accepteren waarmee hij flink minder verdiend.Dat gaf een enorme opluchting en blijdschap hij heeft tenminste een baan en blijft actief in het arbeidsproces.

4. Er is een heleboel spanning uit huis. Tot grote opluchting van mij mijn man en zeker ook mijn kinderen. Zij maakten zich op een gegeven moment enorme zorgen over onze gezondheid. Die inderdaad behoorlijk begon te wankelen. Stress is killing.

5. Je kunt gaan leven i.p.v. overleven.  Natuurlijk leven van een minimum is niet leuk maar je kunt er ook een sport van maken om met zo min mogelijk geld te leven. Gelukkig zijn er voldoende mensen die met jou in hetzelfde schuitje zitten. Voldoende info om leuk en goedkoop en “duurzaam”te leven. En het is ook nog eens trendy. Bezuinigingen noemen we nu “duurzaam leven“.

6. Je bent weer aan het opbouwen. Je werkt aan je toekomst. Als de rook is opgetrokken

7. Doordat je zo zuinig leeft wordt je heel creatief.  Kleding vermaken, tweedehands spullen kopen en opknappen, alternatieve kado’s bedenken en nieuwe recepten verzinnen. Je komt in  andere winkels. Kortom je gaat uit je comfort zone.

8.  Verlost zijn van die bakstenen  molensteen in de vorm van een koophuis voelt enorm bevrijdend. Daar kun je heel blij van worden.

9.  De toekomst ligt weer open. Oke, dat was vaak heel beangstigend maar  het heeft ook iets spannends en speels.

10. tot slot mijn stokpaardje. Je kunt blij zijn met de schuldsanering. Alles is een kwestie van perspectief. Jezelf vergelijken met vrienden waarbij het voor de wind gaat is een ongunstige vergelijking. Maar kijkend naar de beelden van de miljoenen vluchtelingen en je voorstellen hoe de toekomst er voor hen uit ziet maakt me heel schuldbewust over mijn eigen onvrede.

meer lezen over schuldsanering of wsnp aanvragen

https://www.rechtspraak.nl/Uw-Situatie/Onderwerpen/Schulden

https://www.juridischloket.nl/schulden-en-incasso/schulden-oplossen/minnelijk-schuldentraject

 

Email this to someoneShare on Facebook

Een gedachte over “Blij met de schuldsanering, de tien voordelen

  1. Wat fijn dat je de voordelen ziet van de schuldsanering!
    Ik kan me voorstellen dat er echt veel stress verdwijnt daardoor.
    Gelukkig dat je man weer werk heeft!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.