boosheid en verdriet

Boosheid en verdriet om het einde van mijn bedrijf

Boosheid en verdriet

“Ik was zo boos en verdrietig toen ik mijn bedrijf moest uitschrijven “Met deze kop stond ik gisteren met een onverwachts grote foto in de krant. Ik wist natuurlijk dat het artikel er aan zat te komen. Maar de  grote foto was een verrassing. Ik denk dat er door de fotograaf wel 80 foto’s zijn gemaakt.  En ja, wat doe je dan als er zo’n grote lens op je gericht staat? Je laat je van je beste kant zien en laat een lekkere lach zien. En wat komt er in de krant?  Mevrouw de directeur. ( althans daar plaagt mijn man mij mee) Het was even wennen maar ik ben er nu eigenlijk wel tevreden mee.

Keuze door anderen

Want het was ook niet mijn keuze om mijn bedrijf op te zeggen. Ik zag nog kansen om te kunnen verdienen. En nog steeds eigenlijk. Sommige skills blijf je houden die zijn zo eigen gemaakt die raak je niet kwijt. Alleen  moet je soms mee gaan met de flow. Ik heb een jaar geleden nog een map aan designs gemaakt. En toen weer een jaar niet. Ik zie op tegen het opzetten van mijn verkoop kanaal. Daarbij is het ook nog zo dat het in de tapijthandel regende met faillissementen. Vier van mijn afnemers zijn failliet.

Mee gaan met de flow

Het is zaak dat als alles veranderd, je ook alles moet veranderen ( naar een titel van een boek van Neal Donald Walsh) Ik heb het boek nog steeds niet helemaal gelezen. Het komt erop neer dat je moet loslaten om jezelf de kans te geven om opnieuw te beginnen. Wanneer alles tegenzit dan is dat zo. Hiermee krijg je een kans om nieuwe wegen in te slaan. Maar alleen als je afscheid neemt van je “oude leven”.

Nieuwe weg

Als ik niet in de schuldsanering terecht was gekomen had ik niet ontdekt hoe leuk ik schrijven vind. Met deze website kan ik mijn levenservaring volledig inzetten. Deze ervaring met schulden maakt mij niet uniek. Eigenlijk maak ik hetzelfde door als iedereen die te maken heeft met schulden. Ook ik heb nachten wakker gelegen. Chagrijnig tegen de kinderen gedaan. Het stress level liep tegen het plafond.

Zinvol

Ik heb zoveel meegemaakt dat ik  heb geleerd om mijn ervaringen tot een kracht te maken. Dat kan alleen maar als je de pijn verwerkt. Als je jouw boosheid en verdriet los kunt laten. En niet meer verdrietig en of boos bent om dat wat je overkomt. Dat gaat niet in 1 dag. Toen ik op mijn 32st.  weduwe werd was ik erg boos en verdrietig. Ik heb heel hard moeten werken om de pijn los te laten. Het leek mij de eerste jaren alleen maar zinloos. Dat is het natuurlijk nog steeds. Maar ik heb door die ervaring wel geleerd wat het meest belangrijkste in het leven is.

Belangrijkste in het leven

Voor mij is dat mijn familie en mijn vrienden. Mijn man en kinderen komen op de eerste plaats. Niets is belangrijker dan een liefdevolle band. Geld is zo ongelofelijk onbelangrijk. Je hebt het natuurlijk wel nodig om je leven gezellig in te richten. Status hebben zit voor mij echt niet in een groot huis en een dikke auto. Maar voor mij is rijkdom omgaan met mensen die mij wat te bieden hebben. Sommige mensen inspireren me. Dat zijn rijke mensen. En dat is de rijkdom die ik wil vergaren.

Mijn droom is

dat je jouw ervaringen kunt verwerken. Ik wil daar graag bij helpen.  Daarmee zijn de rot ervaringen die het leven je geeft,  niet zinloos. Daarom vraag ik jou om met mij mee te doen. Laat jouw shit een kracht worden waardoor je je levenservaring inzet om anderen te steunen. Wil je tips delen graag! Wil je jouw verhaal vertellen? Graag.

Neem contact met me op via mail, telefoon.

Wil je altijd weten wanneer ik een nieuwe blog heb gemaakt. Wordt dan lid van https://www.facebook.com/groups/onsbinzunig/

http://www.ad.nl/economie/schuldhulpverlening-eerst-stoppen-met-je-zaak~ad704955/

Email this to someoneShare on Facebook

2 gedachten over “Boosheid en verdriet om het einde van mijn bedrijf

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.