Buikpijn door extra schade

IMG_1367 (1)IMG_2699[1]

Allereerst bedankt voor de lieve reacties.

Het is niet alleen buikpijn maar ook slapeloosheid waar ik last van heb. Want mijn avontuur met mijn toekomstige nieuwe huis is nog lang niet afgelopen. Afgelopen vrijdag kwam er samen met onze consulent van de woningbouwvereniging een voormalig opzichter mee kijken naar de schimmel op de vloer. Deze man maakte het helemaal bont. Hij beweerde dat het geen schimmel zou zijn. “Nee, hoor, dat is geen schimmel. Schimmel hoort zwart te zijn”. Kan het nu werkelijk zijn dat deze man zo dom is? Dat hij niet weet dat er miljarden soorten schimmels bestaan. Dat er gele, groene, witte schimmels zijn. Dat er eetbare en giftige ( yoghurt en penicilline,) Dat schimmels ongezond kunnen zijn? Nee, dat wil ik niet geloven. Maar mijn reactie, “wat is het dan? Cementpoeder?”. Kon hij ook niet bevestigen. Hij wist niet wat die grijze poeder op de vloer was. En een verklaring dat er grote grijze vlekken in de ondervloer zat. Ja, dat was ook een raadsel voor hem. Toen wist hij het, “het kwam van boven” Er zou wel gemorst zijn met vloeistof. Dat moeten liters koffie geweest zijn of ja, wat eigenlijk, welke vloeistof verpulverd in grijze poeder? Mijn fantasie is oneindig. Het kan zo zijn dat de vloeistof door de waterdichte latexvloer is gezakt en daarna door de ondervloer met aluminium onderlaag waardoor door het vocht de toplaag van de betonnen vloer losgelaten is.   en door het lopen is er wrijving ontstaan waardoor de vlek bijna over de hele ondervloer is verspreid. Ja, zo zou het kunnen zijn gegaan als je in sprookjes gelooft.

Helaas ik geloof niet meer in sprookjes. Gelukkig was onze consulent zo wijs om een expert in te schakelen. Een expert in vocht problemen. En jawel, hij bevestigd ons verhaal. Het is schimmel. Ontstaan door optrekkend vocht van de wanden die zich verspreidt onder vloer. Daardoor gaat de deklaag van het beton schimmelen.  Hij adviseert een aantal maatregelen om de ventilatie onder het pand te bevorderen.

Misschien is die opzichter van de woningbouwvereniging ( met veel ervaring)  nu wat wijzer geworden? Of zou hij in de toekomst niet meer zomaar wat zeggen om zijn huurders te piepelen? Want ik geloof er helemaal niets van dat hij werkelijk dacht dat het geen schimmel zou zijn.

En nu ligt het advies om de eerste zes maanden geen vloer te plaatsen die geen vocht kan doorlaten. Dus geen vinyl, geen laminaat en ook geen vloerbedekking met een latex of kunstof rug. Er kan alleen naaldvilt op de vloer gelegd worden. Dat is gemaakt van polyester en zie je vaak liggen in winkels. Niet comfortabel maar wel ijzersterk. En jawel spuuglelijk. Daar zou ik dan maar een half jaar tegen aan moeten kijken. Wat een geweldige troost. Maar je snapt hem al. Dat is natuurlijk geen optie. Daar heb ik natuurlijk helemaal geen geld voor. Een vloer leggen alleen voor een half jaar is een no go area. Ik kreeg bijna een hartverzakking maar deze vloerbedekking gaat ons inclusief leggen 1500 euro kosten. Dan heb je een kwaliteit die niet gaat plooien en anti- statisch is.  Anders heb je dat wel en kun je de vloerbedekking inderdaad na een half jaar weggooien.Maar dan ben je nog steeds meer dan 700 euro kwijt.  Dat geld hebben we ook niet. Laat staan die 1500 euro. We hadden al geen geld voor vloerbedekking en daarom namen we de vloerbedekking over die er lag. Ook niet mijn smaak maar zeuren staat niet in mijn woordenboek.

We kunnen niet op het beton leven. Alhoewel.? Dat wil ik liever niet zal ik maar zeggen. Ik wil graag een redelijk behaaglijke vloer in mijn huis. Het geld daarvoor heb ik niet. Daarom kon ik deze woning accepteren. Er zat immers een vloer in. Dat we nu geen vloerbedekking meer hebben. betekend dat we een claim bij de woningbouwvereniging hebben gelegd. Alleen voor de vloerbedekking. Dan hebben we het niet over het feit dat we nu niet in de woning kunnen, geen compensatie vragen voor alle vrije dagen die mijn man heeft opgenomen, de bus die we moeten huren voor transport naar de milieustraat. De kosten daarvoor en de tijd en geld die we moeten neerleggen voor reparatie van de vloer die nu vol ligt met vastgespijkerde latten. Oh, wat had het heerlijk geweest als we alleen de vloerbedekking hadden hoeven reinigen die er al lag. Dat hadden we gratis kunnen doen doordat mijn man zijn connecties heeft. En hoe anders zou het aanvoelen als we niet in de schuldsanering zouden zitten. Een stuk minder angstig in ieder geval. Want als de woningbouwvereniging ons niets wil vergoeden dan gaan we inderdaad maar op beton leven. Kan niet anders. Gaan we wel eerst die schimmel verwijderen.  En voor mijn lezers, ik ben lid geworden van de woonbond. En ik heb al jaren een rechtsbijstandverzekering.

https://www.woonbond.nl/ 

Rechtsbijstandverzekering Informatie

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Schimmel verwijderen

Email this to someoneShare on Facebook

9 gedachten over “Buikpijn door extra schade

 1. Hoop dat je er met de woningbouw uitkomt.
  Hoe groot word je woonkamer , kan je aan een echte eiken vloer halen.
  Prachtige vloer hoor mooie lange planken.

  1. Alvast dank je wel. Maar zoals je bovenstaand heb kunnen lezen is het probleem van de vloerbedekking opgelost. Ik mag doordat de vloer vochtig is alleen een vochtdoorlatende vloerbedekking op de vloer leggen.

 2. Mocht je eruit komen met de woningbouw?
  Hoop van harte dat het lukt.
  Hoe groot wordt je woonkamer? Ik kan je misschien aan een eiken houten vloer helpen. Lange planken , echt hele mooie vloer.

 3. Oei…

  Wij hebben ook in een huis gewoond met optrekkend vocht. Muren werden o.a. door de woningbouwvereniging geïnjecteerd en geïmpregneerd tot circa 1,5 meter hoogte. Binnen no-time weer vochtige muren daarboven. Wij hadden al verhuisplannen dus de boel toen maar gelaten voor wat het was en de kijkers voor de woning en de opzichter op het hart gedrukt wat aan het vochtprobleem te laten doen.

  Een opzichter van de woningbouwvereniging presteerde het tegen kijkers voor een woning in de straat te zeggen dat het huis vochtig was door een ongelukje met de tuinslang 🙁

  Sterkte ermee!

  Jammer dat

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.