buurt camping

Buurt camping aan het einde van de straat.

Ken je na drie jaar je buurman nog steeds niet?

Ik had er nog nooit van gehoord maar je kunt in een aantal grote steden een weekend kamperen in je eigen stad. Vandaag stond daar een artikel van in de Volkskrant. Een groot succes zijn deze buurt campings. Ze zijn ontstaan uit de behoefte aan een betaalbare mini vakantie. Er zijn immers geen reiskosten en de verblijfskosten zijn laag. Bovendien is het de ideale manier om op een ontspannen manier je buurgenoten beter te leren kennen. Met deze initiatieven krijg je  een socialer en gezelliger buurt. Want iedereen draagt zijn steentje bij en je leert elkaar op een andere manier kennen.

Tijdens dit weekend worden tal van activiteiten georganiseerd om jong en oud te vermaken. En geen zin om mee te doen? Rustig voor je tent zitten en kijken naar hoe iedereen geniet is al heel erg leuk.

Kosten van verblijf op een buurt camping

Hoe veel  gaat dat dan kosten? Het was niet eenvoudig om daar achter te komen. Na lang zoeken heb ik een overzicht kunnen maken van de kosten.

Deelname is gratis voor de vrijwilliger. Als vrijwilliger kun je actief zijn in de voorbereiding. In het opzetten van de camping. Het uitvoeren van activiteiten.

Deelname kan voor mensen met een laag inkomen kan ook gratis zijn. Elke stad kent zijn eigen regelingen om mensen met een minimum inkomen te ondersteunen. In Amsterdam heb je bijvoorbeeld een stadspas. Als je daar over beschikt is  deelname aan de buurtcamping gratis. In Tilburg krijg je korting als je valt onder de  meedoenregeling.

Maar de verschillende organisaties van de buurtcampings beschikken ook over een eigen donatie pot. Uit die pot kunnen er ook deelnemers gefinancierd worden die anders niet mee zouden kunnen doen.

Samenstelling van de camping gasten

Over de samenstelling van de gasten is in dit concept goed nagedacht. 1/3 is voor mensen met een laag inkomen, 1/3 voor vrijwilligers en 1/3 voor betalende gasten. op deze manier blijft de camping betaalbaar. De camping is  blij met haar betalende gasten zij helpen anderen die niet zo draagkrachtig zijn. Deelnemers wonen allemaal in de buurt van de camping

buurt camping

Kosten voor Betalende gasten

De verblijfskosten bleken voor de betalende gast verschillend te zijn. In Amsterdam betaal je 7 euro per persoon en per tent  7 euro ,kinderen zijn gratis. In Amsterdam is dat weer 15 euro per persoon en 15 euro voor de tent en kinderen gratis. In Tilburg kun je ook met een camper of caravan komen dan betaal je 20 euro. De tent is gratis maar de campinggast betaald 20 euro per persoon en voor kinderen is het 10 euro.

Geen tent geen nood; Daar wordt wel een oplossing voor gevonden.

Activiteiten op de camping

De activiteiten zijn volgens mij allemaal gratis. Ik vind de activiteiten indrukwekkend. Van een gezamenlijk ontbijt tot een rondje varen op een boot in Kampen. In het Zuiderpark Amsterdam wordt er gezamenlijk gebarbecued wordt er muziek gemaakt en speurtochten voor kinderen georganiseerd. Helaas zijn is de camping in Zuiderpark al geweest. Maar voor volgend jaar zou het op mijn agenda staan. Als ik in de buurt woonde.

Een leuke uitspraak is “in drie dagen leer je je buurtgenoten beter kennen dan in de 3 jaar daarvoor”

Geen buurtcamping in jouw buurt?

Je wordt enthousiast en je wilt ook naar zo’n camping. Geen nood. Want voor een vrijwilliger of beheerder is deelname gratis. Je kunt ondersteuning krijgen bij het opzetten van een camping door de initiatief nemers van de buurtcamping. Lees de folder maar eens. Er is zelfs een Facebook groep https://www.facebook.com/DeBuurtcamping/

De algemene website van buurtcamping is: https://debuurtcamping.nl/

Op de hoogte blijven van nieuwe blogs?

Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwe blogs?  Dan kun je deelnemer worden van mijn facebookgroep https://www.facebook.com/groups/onsbinzunig/

Of schrijf je in op mijn nieuwsbrief die vanaf  september verzonden gaat worden.

 

Email this to someoneShare on Facebook

Wil je op de hoogte blijven van de nieuwste artikelen? Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief. Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd en is alleen bij mij bekend.

6 gedachten over “Buurt camping aan het einde van de straat.

 1. Wat een leuk idee zeg. Tja als je op je rust gesteld ben moet je daar niet heen gaan maar daar is het ook niet voor bedoeld. Iedereen weet van zichzelf wel of hij dat wel of niet leuk zou vinden.

  Blijft dat het een leuk initiatief is wat mensen dichter bij elkaar brengt. Een paar dagen in een iets andere setting kan echt al als een vakantie voelen. Even uit je normale ritme, met andere mensen. Grappig bedacht hoor. 😀

 2. Wat een superleuk initiatief!

  Een andere fijne (vind ik) manier om blogs te volgens is trouwens feedly. Als je naar feedly.com gaat kan je daar elke blog die je wilt volgen, door het op te zoeken met de url (zoals indeschuldsanering.nl).

 3. Ik ga toch echt liever op de fiets naar een natuurcamping, waar je voor minder geld kan staan. Minder stigmatiserend, je bent gewoon campinggast, niks minima of vrijwilliger. Of naar een paalkampeerplaats (gratis!)

  Zo deed ik dat vroeger ook al, met de kinderen. Voordat ze konden fietsen kampeerden we in de tuin.

  1. Als je rust zoekt moet je natuurlijk niet op een zo’n camping gaan staan. Als je je buurtgenoten wilt leren kennen dan kies je voor zo’n buurt camping. Het heeft zeker ook de insteek van verbinden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.