Feestje bak je eigen taart

Bak je eigen taart, goedkoop

Taart; Kruimelvlaai goedkoop maar lekker

Als afscheidsfeestje voor mijn dochter hebben we een feestje georganiseerd.

Ze gaat voor minimaal drie maanden naar het verre oosten. En ze is onlangs ook nog afgestudeerd.  Bij elkaar waren hier vijftien man in huis. Hoewel dat voor de meeste families niet zo’n groot aantal is, was het voor mijn kleine woonkamer meer dan genoeg mensen. We zaten stijf op een rijtje met nog net een open loopruimte naar de keuken. Belangrijk want daar kwam het lekkers vandaan.

Plannen van kosten

Na het optellen van de genodigden moest ik wel even stil staan wat dat zou  gaan betekenen voor mijn portemonnee. Dat zijn namelijk heel veel monden. Normaal gesproken hadden wij met het gezin altijd een brunch. Nu zou een gedeelte van het bezoek om 15.00 uur komen. Het kern gezin zou eerder komen. Dat zou betekenen dat ik niet alleen een lunch maar ook taarten, limonade, koffie thee etc zou moeten verzorgen. En bij uitloop ook nog een avond maaltijd.

Dat zijn de momenten dat ik merk dat ik in de schuldsanering zit. Ik moest me echt even afvragen of ik dat wel allemaal kon betalen. Mijn dochters wilde gelijk al financieel bij springen maar dat ging me toch echt te ver. Ik zou toch zeker wel een feestje kunnen geven. Ik moest keuzes maken. Dus koos ik ervoor om de brunch te schrappen. Dat lijkt een eenvoudige keuze maar een familietraditie afschaffen is wel even slikken. Toch is het belangrijk om wel bewust keuzes te maken en daarom deed ik dat ook. Dit jaar zouden we het anders doen. Over bleef de koffie met gebak het borrelen ( zonder wijn) een heerlijke bloemkool soep met Turks brood.

Zelf maken van de taart en salades

om zo goedkoop mogelijk uit te zijn heb ik na tien jaar weer eens kruimelvlaaien gemaakt. De routine voor het bakken van deze taart was er echt wel uit maar ze waren heerlijk. Maar heel belangrijk ook heel goedkoop. Ik maak altijd een vlaai met gistdeeg als bodem. Ik had daarvoor alles in huis op de custard na. Voor gefinancierd dus.

Gemaakt voor het feest. Eiersalade, tonijnsalade, bloemkoolsoep en kruimelvlaaien.

 

 

Recept;

Bloemkoolsoep zo gemaakt

Snipper een uitje en pers een knoflook teen. Even aanbakken dan de in stukken gesneden bloemkool en bleekselderij toevoegen. Even roerbakken en groentebouillon toevoegen. Kruiden toevoegen, halve theelepel , peper, tijm, rozemarijn. Na twintig minuten met de staafmixer fijn malen. Geserveerd met de goedkope Turkse broden in plaats van duur stokbrood. Eet smakelijk!

 

 

 

Email this to someoneShare on Facebook

2 gedachten over “Feestje bak je eigen taart

  1. in ongeveer alle soepen kun je een aardappel of twee meekoken gezond lekker ,je soep is “romiger” en vult meer !!! van komkommer en aardappel een ui kun je ook heel lekkere soep maken en restje brood de korsten en kontjes kunnen in kleine stukjes opgebakken worden in vetstof eventueel met look erdoor bij het laatste opwarmen van een rode of oranje soep doe ik een fijn gesneden preitje erdoor dan heb je een prachtige kleur effect en een “bite” van de “a dente” prei ! tonijn met mayo en ui en hardgekookt ei-geel pletten en mixen en de eiwitten er mee opvullen hapje of opdienen met een bak sla en gebakken aardappelen of je tonijn-salade verrijken met geplette gekookte aardappel en een groot blik groentemacedonie als je gehaktballen maakt (varkensvlees) of hamburgers (rundsvlees) dan doe ik er géén geweekt brood bij maar wel havermout als vulling erg vullend en gezond eventueel kun je de havermout weken in bouillion..
    lieve groetJezebelle

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.