Weinig geld vraagt discipline

Weinig geld hebben vraagt planning

Weinig geld hebben vraagt discipline en doorzettingsvermogen. Zonder deze kwaliteiten is het lastig om je budget niet te overschrijven. Zelf ga ik uit van een weekbudget aan huishoudelijke boodschappen van vijftig euro in de week voor twee volwassenen. Het lukt me niet altijd maar vaak wel. Ik mag zeventig euro in de week besteden maar dat doe ik in principe niet. Dat wat ik over heb besteed ik aan onvoorziene uitgaven. Zo moet ik weer anti-vlooiendruppels voor mijn huisdieren kopen. Wat een hele aanslag voor mijn budget is.

Hoe hou je de schuldsanering vol?

Mijn tips:

  1. Maak een weekmenu zodat je weet wat je gaat kopen
  2. Bekijk de folders en plan waar je de boodschappen gaat doen.
  3. Maak voordat je boodschappen gaat doen een lijstje. Dat is belangrijk omdat je dan geen extra’s gaat kopen. Als je thuis bent ben je zakelijker dan in de winkel. Daar wordt je immers verleid om meer te kopen. Niet alleen door aanbiedingen maar ook door de manier waarop de “lekkere” zaken allemaal op ooghoogte staan.
  4. Ben je in de winkel dan moet je weten dat je altijd moet bukken om de goedkoopste artikelen te kopen. Alle producten die duurder zijn liggen hoger in de schappen. Goedkoper wil niet zeggen slechter of minder van kwaliteit.
  5. Kijk met regelmaat naar de aangeven kilo prijs. Daarmee kan je ene reële vergelijking van de verschillende producten maken.
  6. maak gebruik van de zelf-scanner. Of indien niet aanwezig blijf de artikelen bij elkaar optellen zodat je voordat je bij de kassa bent weet wat je moet gaan betalen. Dat kan je namelijk besluiten om wat terug te leggen.
  7. koop geen kant en klaar maaltijden. Die zijn in verhouding tot zelf maken heel erg duur.
  8. Als je gaat koken, kook dan wat meer. Vries de extra maaltijd in. Daarmee voorkom je dat je bij tijdnood een kant en klaar maaltijd gaat kopen.
  9. Heb altijd een paar blikken bonen of groenten in de voorraadkast. Ik financier dat van geld dat ik van mijn weekgeld over heb. Daarmee heb ik de weken het krap is wat achter de hand.
  10. Heb je wat over. Investeer dat dan in producten die houdbaar blijven. Zoals wasmiddel, tandpasta, shampoo.
Email this to someoneShare on Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.