Gezond en goedkoop eten met blikvoer

Blikvoer is gezond. Deze quote hoorde ik laatst op de radio. Ik had dat al eerder gehoord maar heb moeite om het te geloven . Maar in een nieuws item van rtl nieuws wordt dit stellig beweerd. www.rtlnieuws.nl/editienl/blikvoer-haute-cuisine 

Ingeblikt voedsel, zo klinkt het al wat beter, blijkt onder zulke goede omstandigheden ingeblikt te worden dat er zelfs vitaminen over blijven. Vaak is het gezonder dan het eten dat je kookt als de ingredienten  een paar dagen in de koelkast heeft gelegen.  Nu vind ik het prima om dit voor vis en soep te laten gelden maar de sperciebonen uit blik vind ik niet lekker. Ik vind ze vaak te zout en smakeloos. Goedkoop kan het wel zijn. Als je de groenten niet in het seizoen koopt waarin ze zijn geproduceerd kan het zelfs beter zijn om blikken te kopen. Nu ik in de schuldsanering zit bespaar ik zoveel mogelijk. Ik ga dan dit item van RTL, uitzoeken. Ik zal dan ook eens wat duurdere blikken groenten kopen en mijn vooroordelen over groenten die ingemaakt is, aan de kant zetten.  Een vooroordeel blijk ik dus wel te hebben. Ik voelde me  een slechte moeder als ik eens een maaltijd  uit blikvoer maakte. Ook diepvries groenten is zo’n not done geweest voor mij. Maar ja, ik zag laatst Jamie Oliver, maaltijden met diepvriesproducten klaar maken en dat met droge ogen als beter en goedkoper promoten. Wat heb ik het me dan met al die versgekochte producten op de markt moeilijk gemaakt. Gewoon een blik open trekken. Volgens bovenstaande bronnen is dat tijd, geld besparend en ook nog gezonder.

Email this to someoneShare on Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.