Gezond en goedkoop eten

IMG_3052[1]

Het is september en een geweldig seizoen om buiten je dorp of stad te gaan zoeken naar goedkoop voedsel en of fruit. Hier in Brabant en Limburg zijn  er volop kraampjes te vinden waar je voor weinig geld iets kunt kopen. Vroeger reed ik daar vaak aan voorbij maar dat doe ik niet meer. Sterker nog ik zorg altijd dat ik klein geld bij me heb om wat te kunnen kopen.

Zo heb ik pas weer een paar grote pompoenen gekocht die heel goedkoop waren. De hele grote pompoen was maar 4 euro. Dat flesje is een klein flesje dus zo groot zijn de pompoenen nu ook weer niet. Maar van deze pompoenen ga ik een heerlijk soep maken waar ik lang plezier van zal hebben.

Regelmatig koop ik voor 40 cent een grote courgette en ik weet uit ervaring dat ik binnenkort weer appels ga rooien. Die kun je tegen een kleine vergoeding bij de boer zelf gaan plukken. Beter dan ze te laten wegrotten aan de boom of op de grond.

Op internet zijn er tal van leuke recepten te vinden van een lekkere pompoensoep. En voor het gemak zal ik er bij vermelden dat je de schil heel makkelijk met een kaasschaaf kan verwijderen. Maar als je de pompoen vers hebt kun je de schil gewoon eten.

supergezond: De pompoen is ook nog een heel erg gezond. Samen met de waardevolle vitamines en mineralen is de pompoen ook nog eens ontstekingsremmend. Wat wil je nog meer. Goedkoop eten en superfood in een. Dus waag je ook eens aan de pompoen. Met de juiste kruiden kun je er zelfs een pittige soep van maken. Ook hoef je er natuurlijk niet alleen soep van te maken maar de pompoen is te grillen, stoven en is ook nog lekker in een taart. Een heel veelzijdige groenten. Die veel minder werk om te bereiden vraagt als dat je denkt.

http://www.voedingscentrum.nl/recepten/recept/pompoensoep.aspx 

http://mens-en-gezondheid.infonu.nl/gezonde-voeding/101681-de-geneeskracht-van-pompoen.html

http://www.okokorecepten.nl/recept/bakrecepten/pompoentaart/

Email this to someoneShare on Facebook

3 gedachten over “Gezond en goedkoop eten

  1. Dat zijn nog eens mooie bedragen. Hier in de stad zijn er bij alle kinderboerderijen ook schoolmoestuintjes, die door de gemeente gerund worden. Daar verkopen ze rond deze tijd ook allemaal mooie courgettes, pompoenen, komkommers en spinazie.

    Handig, je linkjes naar recepten!

  2. Bij mij in de buurt worden veel aardappelen en uien geteeld, als dat geoogst is ga ik vaak rapen, zijn meestal wel kleine dingen maar dat geeft niet is ok eten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.