Groenteburger lekker en goedkoop

Zelf maken die groenteburger!

IMG_2278[1] IMG_2279[1] IMG_2280[1] IMG_2281[1] IMG_2282[1] IMG_2283[1]

 

Een groenteburger zelf maken is een wezenlijke besparing. Als alternatief voor vlees eet ik steeds vaker een vegetarisch alternatief.  Ik wil namelijk niet zo vaak meer vlees eten. Ten eerste heb ik zeer veel moeite met de bio industrie en scharrelvlees is zo duur dat ik het me niet kan veroorloven om daar veel van te kopen. In de supermarkt zijn volop alternatieven voor vlees te verkrijgen. Die alternatieven zijn echter behoorlijk aan de prijs. Vandaar dat ik ben gaan experimenteren met restjes die ik in huis had. Ik was zelf blij met het resultaat en ik hoop dat jij dat ook bent.

Ik had de volgende ingrediënten in huis: Een restje gekookte aardappelen, oude boterhammen , ui, paprika en doperwten. Die heb ik fijn gemaakt met de staafmixer een ei.

Daar heb ik wat kruiden en een half bouillonblokje aan toegevoegd. Je kunt daar elke smaak bouillon voor gebruiken. Dit keer heb ik een groenten bouillonblokje gebruikt. Daarna de paprika erbij.  Wonderlijk genoeg had ik diepvries doperwten in huis. ( daar houd ik helemaal niet van) Alles door elkaar gehusseld. Tot slot  in ballen verdeeld en platgemaakt. Die platte delen in ei gewenteld en daarna in paneermeel. De groenteburger was klaar om te bakken.  De samenstelling kun je geheel naar wens maken. De basis zijn de gekookte geprakte aardappelen met ei en boterhammen.  Vervolgens kun je er naar smaak van alles door doen. Zin in een vis- of kaasburger dan voeg je dat er aan toe. Ideaal om in te vriezen en zo een voorraadje in huis te hebben. Perfect om de overgebleven aardappelen te gebruiken en een goedkoop alternatief te hebben voor vlees.

 

 

Email this to someoneShare on Facebook

2 gedachten over “Groenteburger lekker en goedkoop

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.