Gratis krant lezen of tijdschriften

Gratis krant lezen in de bibliotheek

Ik wil op de hoogte blijven van de actualiteiten. Een krant kunnen lezen  zonder te veel te betalen. Ik ben niet in elk artikel geïnteresseerd. Nu zijn daar een aantal manieren voor. Favoriet is mijn bibliotheek. Daar kan je onbeperkt tal van tijdschriften, kranten en boeken lezen. Wil ik informatie mee naar huis nemen dan  zijn de kosten van een abonnement goed te doen. De kosten van een abonnement lopen  van 38 tot 55 euro per jaar. Daarvoor heb ik dan onbeperkt toegang tot alle boeken en ik kan daar ook de tijdschriften ouder dan een maand voor lenen.

Nu stuitte ik vandaag ook op Bendle. Een internet site waar je kosteloos ( tijdelijk) een aantal artikelen kunt lezen. Ik heb het eens uitgeprobeerd. Ik was geinteresseerd in:  https://blendle.com/i/de-volkskrant/ik-ben-altijd-bang-dat-mensen-het-aan-me-kunnen-zien/bnl-vkn-20160301-5983921 Een artikel over mensen die leven van een heel laag inkomen. Je krijgt om te beginnen een basis bedrag van 2,50 euro. Artikelen zijn zeer verschillend geprijsd. Bovenstaand artikel kon ik van de ND lezen voor 0,75 cent. Bij de Volkskrant kostte precies hetzelfde artikel 0.25 cent.  Ik vond het artikel bij ND zeer kort er vroeg mijn geld terug. En dat heb ik gekregen. Dat vond ik dan sympathiek wat ik ook aan kon klikken. Toch ook wel storend dat precies hetzelfde artikel 3 keer zo duur was als bij de concurrent. Je kunt dus gratis de actualiteiten lezen tot het bedrag van 2,50 wat je als beginner gratis van Bendle krijgt.

Wat vind ik eigenlijk van Bendle? Uit kostenbesparend oogpunt vind ik Bendle niet goedkoop.  Als een krantenartikel al 0,75 kost en niet erg diepgravend was dan lees ik mijn krant liever in de bibliotheek. Waar ik hele boeken kan lezen en dat heel het jaar door voor (365/38=9) 9 cent per dag.

Je kunt natuurlijk ook in ruil voor een kop koffie in een café gaan zitten. Bijna elk café of een gelegenheid waar je koffie kunt drinken heeft wel een leestafel. Ook in wachtkamers kun je wel een krant vinden. Maar ik hoop daar zo min mogelijk te komen. Dan is er toch altijd wel wat anders aan de hand.

https://blendle.com/kiosk

http://www.biblionu.nl/klantenservice/lid+worden

http://www.biblionu.nl/klantenservice/tarieven+en+uitleenvoorwaarden+2016

Email this to someoneShare on Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.