speeltuin kinderen

Gratis vakantie uitjes met je kinderen

Gratis uitjes voor kinderen

Er zijn heel veel leuke uitjes of activiteiten die je kunt plannen met je kinderen. Die zijn buiten of binnen. En helemaal afgestemd op de belevingswereld van het kind. Deze wandelroutes zijn ook leuk voor kinderen die niet van wandelen houden. Vaak krijgen de kinderen allerlei opdrachten waarmee ze als het ware van boom naar boom worden geleid. Bij een regenachtige dag kun je een zelfverzonnen toneelstuk maken.

Verschillende speeltuinen

De speeltuinen onderling verschillen sterk van elkaar. Het is niet alleen de kleine speeltuintjes met wip, kabelbaan en klimrek. Maar je hebt ook bosspeeltuinen of natuurspeeltuinen. Dit zijn speeltuinen met ruimte om te spelen met zand, stenen en Afbeeldingsresultaat voor bosspeeltuin

soms ook water. Vaak gelegen in de natuur. In de Natuurspeeltuin worden kinderen uitgedaagd om met eenvoudige materialen zelf tot spel te komen. Om het buitenspelen, ontwikkeling en besef van de natuurlijke omgeving te stimuleren.

Op de website van playadvisor  kun je een voor jou geschikte speeltuin vinden. Op deze website staan ook nog andere activiteiten.

 

Kinderboerderij bezoeken

Een kinderboerderij is leuk voor jong en oud.  De kinderboerderijen zijn vaak gecombineerd met een speeltuin. Een kinderboerderij is een boerderij die openbaar toegankelijk is voor het publiek. Op de kinderboerderij worden verschillende boerderijdieren in lage aantallen gehouden.

educatie1De meest gehouden dieren zijn paarden, ezels, koeien, varkens, schapen, geiten, kippen en ander pluimvee, konijnen, cavia’s en kleine knaagdieren. De kinderboerderij is erop ingericht om bezoekers kennis te laten maken met deze dieren. De maatschappelijke functie is van kinderboerderijen is recreatie, educatie, sociaal en therapeutisch. Op de website van vereniging samenwerkende kinderboerderijen vind je ook gebruiksregels als je een boerderij bezoekt. Op deze website kun je ook vinden waar er in jouw buurt een kinderboerderij is.

Gratis een boerderij bezoeken kan op de open boerderijdagen. 

Kind kan gratis mee met de trein

Wil je eens wat verder dan bij jou in de buurt. Dan kun je jouw kind tot 12 jaar, gratis mee laten reizen met de NS. Het kind dient dan wel een volwassenen met een geldig vervoersbewijs als begeleider te hebben.

Vrij reizen van jouw kind kan alleen als je een ov-kaart aanschaft. Deze ov-kaart kost 7,50 euro maar dat is een eenmalige aanschaf.

Je kind kan een app downloaden  waarmee hij/zij zich kan amuseren tijdens de reis.

Volwassene  reizen met de trein

Er zijn veel mogelijkheden om op een vrij goedkope manier te reizen. Je kunt gebruik maken van de aanbiedingen van Kruitvat . Je betaald dan 12, 49 euro voor een hele dag reizen. Of maak gebruik van groepsreizen. De NS geeft namelijk korting als je met een groep reist. Op Faceboek zijn groepsgenoten te vinden.

Meerijden met de auto

Je hebt ook blabacar. Dit is een manier waarop je van A naar B komt door een match te vinden met iemand die toch al rijdt van A naar B en daar met een kleine betaling jou wilt laten mee rijden. Of met meerijden dat is ook zo’n initiatief. Ik heb er geen ervaring mee maar het is een interessante optie.

Fietsen, wandelen met kinderen

Het achter de ouders aan sukkelen is voorbij op de leuke kinderwandelingen die er nu  zijn. Bijvoorbeeld via wandelnet. Of de leuke wandelingen met kinderen van Vereniging Natuurmonumenten. Daar kun je ook een gratis wandelroute boekje aanvragen. Of bezoek de bezoekerscentra’s van Natuurmonumenten of Staatsbosbeheer. Die zijn gratis toegankelijk en daar kan je zeker een uurtje doorbrengen. Deze organisaties bieden ook tal van activiteiten met kinderen die een paar euro kosten.

Of kijk een bij de ANWB.  De site speciaal voor kinderen biedt de mogelijkheid om een app te downloaden waarmee je kunt spoorzoeken of schat zoeken.

Wil je gaan fietsen met kinderen kijk dan is op de website van Fietsen met Kinderen. Daarop zijn tal van tips te vinden waar je op moet letten en welke route en waarom geschikt is voor kinderen.

Regenachtige dag geen probleem

Gratis uitje met kinderen als  het pijpenstelen regent.  Blijf thuis en kijk een op onderstaande websites.

Toneelspelen; Heerlijk eerst verkleden en zelf een verhaal verzinnen. En dan aan het einde van de dag een voorstelling geven. Heb je tips nodig kijk dan even op de volgende websites;

kleuren; even rustig worden met de uitgeprinte kleurplaten

Spelletje; Er is nog genoeg te doen met bordspelen en of een spel idee dat je van internet afhaalt. En dan bedoel ik niet spelen op de computer

Koken met je kinderen Neem eens de tijd om samen te koken. Kinderen vinden dat vaak heel spannend. En zeker als jij als opvoeder als gast in het eigen restaurant gaat zitten. Je kunt daar een hele dag mee bezig zijn. Menukaarten maken, menu uitzoeken en het bedienen.

Op de hoogte blijven van mijn blogs ?:

schrijf je in op mijn besloten Facebook groep

https://www.facebook.com/groups/onsbinzunig/

 

 

Email this to someoneShare on Facebook

2 gedachten over “Gratis vakantie uitjes met je kinderen

  1. Kinderen tot en met 12 mogen voor 2,50 euro met de NS reizen onder begeleiding van een volwassene.
    Bij Arriva mogen kinderen tot en met 12 gratis reizen. Dat scheelt ook weer wat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.