Heerlijk om verleid te worden

 Help, ik word verleid?

Ik word weer verleid. Ze liggen al vanaf ’s  middags op me te wachten. De foldertjes! Pas om zeven uur in de avond mag ik eraan toegeven. Een kop koffie binnen handbereik en dan begin ik aan ze. En jawel. Het is ze weer gelukt. Ik ben weer heel enthousiast over wat ik nu weer allemaal zie. Zo goedkoop en zo leuk. Ik wil het echt hebben. Een nieuw badpak. Spotgoedkoop en dan nog helemaal zo als ik het wil hebben. De kleur is leuk, het dessin en dan die prijs. En mijn badpak is al zeker vijf jaar oud.Zat laatst best een beetje los.  En wat leuk,… die onderzetters. Ik wil echt die onderzetters hebben. Al die kringen op tafel daar wil ik vanaf. Ziet er niet uit. En dat voor maar 1,79,  dat is toch geen geld. Nog geen twee euro. En zo’n rietenmand is ook heel leuk. Maar ja ik zou niet weten waar ik die moet neer zetten. Nee, die wil ik niet.

Tuinplanten en moestuin

Ach die planten. Ook al zo goedkoop. 1.59 per stuk. Mijn tuin achter het huis is een stenen woestijn. Past helemaal niet bij mij. En dan zo’n kweekkastje, ja dat lijkt mij heel handig. Een eigen moestuin hebben staat nog op mij lijst.  Het  is wel veel geld , 20 euro. Dat doe ik dan maar niet. Ik heb nog een glazen plaat met wat stenen etc. dan maak ik zelf wel zo’n bak. Maar die sportkleren, die zijn leuk. Als ik die heb ga ik zeker sporten. Daarmee hou ik het wel vol. Wat heet daarmee is het een fluitje van een cent om überhaupt te gaan. Oké al dat witgoed. Zou wel leuk zijn om een nieuwe koelkast te hebben. Want deze vriest steeds aan. Maar minimaal 300 euro nee dat gaat het niet worden.  En schoenen en kleding zijn weer eens heel erg leuk en kosten echt niet veel maar die heb ik niet nodig. En met de extra uitgave die ik had vanwege ziekten ( medicijnen eigen risico) en zieligheidscompensatie mag ik geen kleding meer kopen.

Doorploegen van folders gaat nog even door

En zo ploeg ik elk foldertje door. De ene aanbieding naar de ander verleid mij. En het meeste kan ik naast mij neerleggen en denken dat heb ik niet nodig. Maar er zijn wel wat uitschieters bij. Studio sport is afgelopen en mijn foldertjes zijn bekeken. Tijd voor wat anders. Ik leg de folders weg en denk er niet meer aan.

Maandagmorgen blues

De rotzooi van het weekend kijkt mij chagrijnig en verwijtend aan. De foldertjes liggen in een berg op tafel en ik breng ze naar de papierbak. Zo en wat wil ik nog hebben? Niet kijken, niet weer die verleiding opzoeken maar wat weet ik er nog van? Na lang nadenken weet ik het weer, de onderzetters, het zwempak en… o ja, de planten. Als ik het allemaal zou aanschaffen zou  ik 25 euro uitgeven. De rush om te kopen is blijkbaar verdwenen als ik moeite moet doen om te bedenken wat ik zaterdagavond zo graag wilde hebben.

De tijd dat ik toegaf aan verleiding is voorbij

Mijn verstand spreekt me toe. Ik kan planten splitsen, ik kan onderzetters zelf maken en ik kan nog steeds zwemmen. En ik kan de maandag fijn beginnen want ik heb vijfentwintig euro bespaard.

Ook verleid worden?

https://www.reclamefolder.nl/?gclid=Cj0KEQjwyN7JBRCZn7LKgb3ki8kBEiQAaLEsqtAhMPOdi46A_NIADJJZtRsoweLQlZ_49jWu_H9cKsgaAnvv8P8HAQ

 

Email this to someoneShare on Facebook

6 gedachten over “Heerlijk om verleid te worden

  1. Ik kijk wel folders voor de leuk, en vervolgens koop ik maar bar weinig, als ik iets zie wat in de aanbieding is wat ik toch moet kopen overweeg ik het weleens, maar meestal mis ik de tijd (ik werk 20 hele uren per week dus dan schiet je snel tijd te kort)

  2. Ik bekijk ze eigenlijk nooit meer. Als ik wat moet hebben, dan zoek ik op Voordeelmuis. En als ik gewoon boodschappen ga doen, bekijk ik de folder(s) van de winkel(s) waar ik heen ga. Of gewoon van alle winkels in de buurt, dan pas ik alles aan op de winkel met de beste aanbiedingen.

  3. Ook hier geen folders meer. Geen verleidingen, maar ook niet meer een leuke slag slaan….
    Want mijn badpak is bijna op en als ik een nieuwe moet kan k beter er nu een in de aanbieding kopen dan over 4 weken een voor de volle mep.
    En ik zoek nog steeds een leuk Zomerjas je maar wil niet alle winkels langs. En en en ….

  4. Zo gaat dat hier ook ongeveer, al kijk ik al lang geen folders meer. Ze worden bij ons ook niet bezorgd dankzij zo’n sticker, dat scheelt! En zoals wij steeds tegen elkaar zeggen: je moet ook nog wat te wensen overhouden, dat maakt het leven leuker!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.