Help, mijn kind wil naar een pretpark

Met je kind naar een pretpark

Als je in de schuldsanering zit is het een zware investering om naar een pretpark te gaan. Gemiddeld kost een dagje uit in een pretpark als Walibi, Efteling of Slagharen van 22, 50 tot 39,00 euro entree.  Daar komen dan ook nog verblijfkosten bij. Zoals een kopje koffie gemiddeld 2.30 euro per kop,  frisdrank 2,50 euro per glas  en een frietje 2,50 euro. Parkeergeld is gemiddeld 9,00 euro. Een dagje uit met friet, limonade en parkeergeld kost voor een gemiddeld gezin van twee volwassenen en twee kinderen. Bijvoorbeeld Diergaarde Blijdorp, 138,60 euro. Een pretpark bezoeken is dan al gauw te duur.

Vakantie als statussymbool

In onze maatschappij wordt  73 miljard uitgegeven aan vrije tijdsbesteding. Deze pretbusiness is helaas uitgegroeid tot een status symbool. De manier waarop je zelf laat zien toon je door de activiteiten tijdens de vakantie.  De vakantie laat zien wie je bent en waar je voor staat. De zomervakantie is al lang niet meer de enige vakantie. De mei vakantie is steeds vaker een periode waarin verre reizen worden gemaakt.

Welk kind is gelukkiger

Ik geloof totaal niet dat het kind dat naar Sri Lanka gaat in de meivakantie gelukkiger is als het kind dat een gezellige thuis vakantie heeft gehad.  Kinderen worden gelukkig van samen met hun ouders of opvoeder  iets leuks doen. Aan de ouders de schone taak om “voor” te leven. Dus zelf ook tevreden zijn met je creatieve thuisvakantie. Op vakantie gaan is heel erg fijn. Ik zou ook het liefst mijn koffer inpakken voor een vakantie in het buitenland. Maar als het er niet in zit,  wil ik roeien met de riemen die ik heb. Ik wil genieten van de kleine dingen in het leven. Bijvoorbeeld samen bloemen plukken en drogen tussen kranten en boeken.

Things of the past ( 70's, 80's, 90's ) - Dingen van vroeger ( 70's, 80's, 90's ) ( Bloemen drogen tussen een boek )

Gouden tip

Lang geleden heb ik een cursus gedaan om anders om te gaan met stress. Van de inhoud van de cursus weet ik niet veel meer. Maar wat ik al jaren gebruik was de gouden tip om het woord moeten uit je taalgebruik te halen. Als je er goed over nadenkt is alles een keuze. je moet niet werken maar je wilt. Want je wilt meer geld hebben. Je moet niet naar je familie op bezoek maar je wilt. Want je wilt geen ruzie. Je moet niet thuis blijven maar je wilt thuis blijven met de vakantie. Want je wilt geen schulden meer hebben. De thuis vakantie is daardoor tot een keuze geworden. Het is geen straf omdat je schulden hebt gemaakt maar je kiest er voor om jouw schuldsanering goed te doorstaan.

 

Blijf je thuis? , Trendy zeg!!

Pretpark te duur.  Wees op een andere manier bij de tijd. Altijd is er een tegenstroom bij een trend. Is er een groep mensen die flink uitpakken met  hun uitjes en zo hun status flink opschroeven? Dan is er altijd een alternatief. Het is namelijk ook heel trendy om te cocoonen. Dat is een hip woord voor lekker gezellig thuis zitten. Met die trend doe je aan fonduen en ga je de bordspelen weer op tafel zetten. En dat is eigenlijk heel erg leuk. Laatst hebben we weer zitten kaarten. Pesten met zijn tweeën. We hadden enorm veel lol.

Tijdens een spelletje Mens erger je niet wordt de familie Steenwijk opgeschrikt door 6 geweerschoten.

Alternatieven voor de standaard pretparken.

Daar schrijf ik in mijn volgende blog over. Ik kom dan met alternatieven voor leuke kinder- uitjes die niet zo duur zijn. Of zelfs niets kosten.

Op de hoogte blijven van mijn blogs

wordt lid van de besloten Facebook groep: https://www.facebook.com/groups/onsbinzunig/

Email this to someoneShare on Facebook

8 gedachten over “Help, mijn kind wil naar een pretpark

 1. In zekere zin is de Corona tijdperk een les geweest voor veel mensen in wat je allemaal niet nodig hebt. Op vakantie is leuk, maar niet nodig; uit eten, pretpark, bioscoop blijkt ineens allemaal (overbodige) luxe te zijn. Nieuwe kleren is leuk voor de collega’s maar mijn portemonnee vindt het leuker dat ik al anderhalf jaar hetzelfde draag terwijl ik thuiswerk.

 2. Ik sluit me helemaal aan bij Suuz. Ook wij vinden het pretpark duur, maar de kinderen vinden het zo leuk dat een keer per jaar moet lukken. Ja en dan met frietje ter plaatse. Ben ik dan mijn status aan het opschroeven.
  Wij gaan graag naar Griekenland. Dochter van 12 wil vast veel liever met vriendinnetjes naar de camping maar ze heeft de pech dat ze met ons mee moet. Onze zoon wordt binnenkort 18 en hij gaat nog graag mee. Is de vakantie voor de bühne dan, nee we genieten er van.

 3. Ik vind het zo negatief om naar een pretpark of een vakantieland gaan te bestempelen als het showen van m’n status. Omdat ik toevallig wel geld te besteden heb ben ik aan t pronken?

  Ik heb niets tegen kleine creatieve uitjes, toevallig bleven wij de afgelopen twee weken ook gewoon in en om het huis. Maar eerder dit jaar gingen we naar Florida, inderdaad in de mei vakantie. Omdat wij dat wilden zien, en het prachtig vonden. En m’n dochter had Zuid-Duitsland vast ook leuk gevonden. Of de Veluwe. Maar wat is er mis met de wereld zien als je het kunt en wilt?

  Ik heb niets tegen, al dan niet by choice, ‘klein’ leven. maar waarom moet ik me verontschuldigen voor groot leven?

  1. Als ik het geld had zou ik zeker drie keer per jaar op vakantie gaan. Dan zou ik ook met al mijn kinderen en aanhang naar de Efteling gaan. Maar waar ik op doelde is een opmerking die ik aangehaald heb van Ignaas Devisch (Brugge,15 augustus 1970) is een Belgisch professor in de filosofie, medische filosofie en ethiek filosoof die in een radio uitzending aangaf dat de mens in deze tijd geen tijd meer heeft om te lummelen. In dit radio programma samen met een Hoogleraar vrije tijdswetenschap werd aangehaald dat het volstoppen van vrije tijd met vakantie uitjes uitgegroeid is tot status symbool. De activiteiten die men doet vertellen een verhaal. Het vertelt wie je bent. Mijn oudste dochter bijvoorbeeld zit nu al weer 3 maanden in Indonesie. Mijn jongste dochter studeert en hoort met regelmaat tussen haar vrienden dat ze ook op wereldreis gaan.Vooral na afstuderen of ze nemen een tussenjaar. Ze gaf mij aan dat het bijna een min punt lijkt als je dat niet wilt. Wat jaren geleden een uitzondering was is nu een niet te missen trend.

   1. Dat ben ik dan weer helemaal met je eens. Lummeltijd is ook heel belangrijk. Ik zie eerder een trend op gebied dat iedereen maar druk, druk, druk is, en dat dit het statussymbool is, ipv hoeveel geld eraan uit wordt gegeven. Het is haast not done om aan te geven dat je het rustig hebt.

  2. Ik ben het helemaal met Suuz eens! Wat ’n professor ook beweert, ik lummel als ik lummelen wil en ga met vakantie als ik er zin in heb!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.