Je eigen bloemen zaaien

 Zelf mijn bloemen zaaien.

Eindelijk heb ik de stap gezet om zelf mijn bloemen te zaaien. Geïnspireerd door de vorige bewoner van mijn huis. Ik woon nu ruim een half jaar in mijn huis. In de eerste maanden viel het me op dat de tuin vol stond met groene plantjes. In het maanden daarop groeiden die uit tot prachtige bloemen. Elke week was het een verassing wat er nu weer zou verschijnen. Die verrassing was erg leuk om mee te maken. Ik was verbaasd dat al deze bloemen het zo goed deden. Mijn eigen ervaring met zaaien was niet zo positief. Zou ik dan toch te weinig geduld hebben gehad? En had ik de aarde meer met rust moeten laten? Omdat ik nu niet wist wat er allemaal in de grond zat en ik te druk had met dozen uit pakken. Liet ik de tuin wat meer met rust. En dat had dus een positief effect. Mijn zaadjes liggen al jaren klaar.  Want het is niet voor het eerst dat ik het plan op gepakt had om zelf mijn bloemen te gaan zaaien. Elk jaar had ik mijn goede voornemens. Nu komt het er eindelijk van.

Groenten zaaien

Buiten de bloemen heb ik ook groenten zaden in mijn voorraad kast staan. Ik had natuurlijk al lang eerder kunnen beginnen. Er zijn genoeg zaden die je in huis al in februari kunt zaaien. Ik heb  ook het plan om een klein deel van mijn tuin te veranderen in groentetuin. Ik zal daar dan wel een stuk tuin anders voor moeten gaan inrichten. En om eerlijk te zijn heb ik daar wel moed voor nodig. En energie. Want daarvoor moet ik een heleboel planten gaan verplaatsen. Het is dan ook wel een beetje raar want de enige locatie die ik kan bedenken is aan de straat kant. Daar heb ik aan het einde van de dag nog zonlicht. Maar moet ik me daardoor weerhouden van mijn plan. Ik kan daarmee wel goedkoop mijn eigen groenten kweken.  Samen met de moestuintjes van AH heb ik nog meer gezaaid. Deze zaadjes heb ik in een derde deel van een wc rol gezaaid.

Vierkante meter moestuin

www.demakkelijkemoestuin.nl

Zeer trendy is om op een vierkante meter te gaan tuinieren. Meer groen in mijn achtertuin is broodnodig. Deze achtertuin is bijna geheel vol gelegd met stoeptegels. Deze stenen plaats zou ik kunnen voorzien van een moestuin op poten. Die zijn er in allerlei verschillende maten te koop. Maar ik wil natuurlijk niets uitgeven dus die bak zal ik dan zelf moeten maken. Wel schijnt het dan handig te zijn om goede potgrond aan te schaffen. Kun je ook zelf maken. Zal beslist veel goedkoper zijn maar dat vind ik eerlijk gezegd dan wel veel gedoe. Bij elkaar opgeteld is dat dan weer niet echt goedkoop. Voor die speciale aarde betaal je 25 euro en dan heb je ook nog een bak nodig. Ik heb nog wat hout liggen dus dat spaar ik dan weer uit. Je kunt je dan wel afvragen of groenten in de winkel of bij de boer halen niet veel goedkoper is.

Dat het echt trend is kun je merken aan de veelheid van website die zijn ontstaan over je eigen groente verbouwen. Zo heeft 24kitchen een eigen kanaal waarin je kunt zien hoe drie gezinnen beginnen met hun eigen vierkante meter tuin.

http://www.24kitchen.nl/de-vierkante-meter

http://www.makkelijkemoestuin.nl/

7 tips voor Moestuinieren op de vierkante meter

Email this to someoneShare on Facebook

2 gedachten over “Je eigen bloemen zaaien

  1. Om te kunnen moestuinieren heb je echt geen bak nodig, van een vierkante meter of een ander formaat. Verwijder een aantal tegels naar wens uit je bestrate achtertuin en vervang het zand wat daaronder tevoorschijn komt door tuinaarde en je hebt een moestuintje ! Sterker nog, je kunt gewoon kruiden en groenten kweken tussen je borderplanten.

    1. Het kweken van groenten tussen de bloemen doe ik nu ook. De stoeptegels verwijderen is ook gebeurd. Maar veel plek heb ik eigenlijk ook niet. Zo’n moestuin op poten lijkt me gewoon erg comfortabel. Helemaal te gek lijkt me een met wieltjes. Dan kan ik de planten verplaatsen naar waar de zon is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.