leven van een minimum, en vier kranten per dag

Luxe met een minimum

Alle luxe verdwijnt uit je leven als je in de schuldsanering zit. Maar ook dat is een kwestie van perspectief. Er zijn een aantal zaken die ik zo belangrijk vind  dat ik daar geld voor opzij zet. Zo wil ik mijn abonnement op de bibliotheek niet kwijt. Niet kunnen lezen zou ik rampzalig vinden. Voor mij voelt de bieb nog steeds als een schatkamer. Heerlijk om thuis te komen met een tas vol verworvenheden.

Tegenwoordig ga ik de krant daar lezen. Ben ik er gelijk weer eens uit. En ik ben daar zeker niet de enige. Want wat een luxe. Niet alleen heb ik mijn favoriete krant daar maar ik kan nog vier andere kranten lezen. En dan niet te vergeten de verschillende tijdschriften.

Oké, ik kan dat alleen maar doen omdat ik geen werk heb. Alhoewel er ook een avond openstelling is. Door deze activiteit blijf ik geïnformeerd en actief. Niets is zo geestelijk dodend dan zonder werk thuis zitten. Moed houden en actief werken aan een baan kan alleen maar als je ook nog leuke dingen in je leven kunt plannen.

Geïnspireerd worden kan niet door je eigen gedachten alleen. Ieder mens heeft input nodig. Hoe dan ook. Ik haal dat uit mijn bieb bezoeken en alle informatie die ik daar kan vinden. Leuk is ook dat er steeds meer mensen komen zitten te werken. En dan krijg je er ook nog eens een gratis glas water.

Gisteren in de Limburger gevonden een artikel over het lenen op de pof en waarom de groei van de creditcard in opkomst is. Kijk dat ding zou ik gelijk in tweeën knippen.

IMG_2084

Email this to someoneShare on Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.