Lotgenoot gezocht in de schuldsanering

3883425

Lotgenoot gezocht voor meneer in de buurt van Deventer

Een meneer die woont in buurt Deventer zoekt een lotgenoot! Ik wil hem daar graag bij helpen. Want het is een waar, gedeelde smart is halve smart. Het gaat er niet om dat de ander met allerlei oplossingen komt maar met je meedenkt. Dat kan een enorme opluchting betekenen. Het meedenken van de ander kan ervoor zorgen dat je even uit je denkpatronen komt. We kennen het allemaal. Je kunt aan niets anders meer denken en je gedachten herhalen zich doorlopend in het zelfde patroon. Er komt dan geen enkele verfrissende gedachten meer binnen. Logisch want jij hebt met jouw capaciteiten je situatie geanalyseerd. Het is daarbij nog wetenschappelijk bewezen dat stress je denkvermogen beperkt. Door input van een ander kun je anders gaan denken. Dan dempen je angsten en zie je wellicht wel een lichtje aan het einde van de tunnel. Dat werkt bij mij zo maar waarschijnlijk ook bij jou.

Die meneer in Deventer weet dat het zo werkt. Hij voelt de behoefte aan een gesprek met een ander. Liefst een lotgenoot,  iemand die hetzelfde heeft meegemaakt. Die hem kan helpen de situatie aan te pakken. Hij zoekt dus iemand die met hem meedenkt en daarmee de last die hij draagt te verminderen. Want hij weet ook net als ik, dat je samen sterker bent dan alleen.

Met regelmaat spreek ik mensen die net als ik meemaken hoe zenuwslopend de gang naar de schuldhulpverlening is. In de afgelopen weken is me weer vers op het netvlies gekomen hoe spannend deze periode is. Met twee verschillende mensen heb ik gepraat over de mogelijkheden en onmogelijkheden die er zijn om om te gaan met je schulden. Heet hangijzer voor allebei, en heel herkenbaar, is dat je niet verder kunt als je huis niet is verkocht. De gemeentelijke hulpverlening kan pas wat doen als je huis verkocht is.En daar zit dan gelijk het probleem. Want de problemen van deze mannen zijn niet dat ze niet de schuldsanering in zouden willen maar dat onverkochte huis. Die molensteen in de vorm van een huis belemmert hulp bij de schulden. En kon er maar toch hulp gegeven worden door de gemeente. Sommige gemeenten houden zich wel heel strak aan de regel eerst alle schulden bekend en dan pas hulp geven. Hoe fijn zou het zijn als er samen gekeken wordt naar een oplossing. Maar weet wel dat elke instantie, deurwaarder, curator etc. een andere oplossing of weg ziet om uit de schulden te komen. Althans dat is mijn ervaring.

Maar daar gaat het niet om. Ik zoek voor een meneer woonachtig in de buurt van Deventer een maatje. Je kunt je opgeven via mijn website:

of direct mailen naar info@indeschuldsanering.nl

of wordt lid van mijn facebookgroep: https://www.facebook.com/groups/1466130867028916/

Fields marked with an * are required
Email this to someoneShare on Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.