Tip voor de hond, bespaar tientallen euro’s

Goedkoop alternatief voor dure honden shampoo !

8946134941726 hondenshampoo Action

 

Heeft jouw hond last van roos gebruik dan mijn alternatieve honden shampoo. Mijn  hond,  een mix van verschillende herder soorten, heeft de specifieke huidproblemen die meer  herders hebben. Ik ben daar al een keer voor naar de huisarts geweest en kreeg toen een stinkende shampoo die tegen de “roos” zou helpen. Die shampoo was 15 euro en hielp wel maar niet erg overtuigend. Om me weer zo’n dure gang naar de dierenarts te besparen greep ik  eerst maar naar mensen medicijn.  Tenslotte betaal je niet alleen de shampoo maar ook het dierenbezoek.  Ik had een geweldig succes.  Ik heb de goedkope hondenshampoo van de Action gemixt met  Head on Shoulders. Ik heb 50 % procent van het ene genomen en 50 % van het andere. Daar heb ik de hond mee gewassen. De shampoo deed zijn werk. De hond, Boris, heeft al een hele tijd geen problemen meer met zijn huid. Hij had gelijk een stuk minder jeuk en de huidschilfers waren bijna weg. Ik denk niet dat het goed is om deze zelf samen gestelde honden shampoo vaak te gebruiken. Ik heb met opzet de hondenshampoo erbij gebruikt om het geheel wat minder agressief te maken. Een keer in de drie maanden is oké. Een hond wassen schijnt niet zo goed te zijn omdat je dan teveel huidvet weghaalt.  Mijn hond heeft met regelmaat een vies oog. Ook daarvoor heb ik een menselijk medicijn gebruikt. Dit wederom met een goed resultaat. Homeopathische oogdruppels van Oculoheel. Dus bespaar ik op het dierenarts bezoek door eerst de middelen te gebruiken die wij mensen ook gebruiken. Tenslotte zijn die allen eerst op dieren getest en vervolgens pas vrij gegeven op dieren.  Daar is dan wel alles mee gezegd lijkt me.  Op internet heb ik ook wel eens een hele discussie gevolgd over het gebruik van paracetamol als alternatieve pijnstiller voor de hond. Voorstander en tegenstanders zijn even sterk aanwezig. Maar met een half tabletje heb ik mijn hond erg kunnen helpen.  Maar natuurlijk gebruik dan wel je verstand. Een hond of kat is geen mens en een pijnstiller kan een verkeerde werking hebben. Voor katten is het zelfs giftig. Een dosis is gauw te veel. Dit kan dus alleen als je heel voorzichtig bent. Ik zou zelf niet gauw iets inwendig laten innemen. Maar kijk maar eens op de verschillende sites. Over het algemeen zijn er tegenstanders van pijnstillers maar ook positieve verhalen.

http://www.barfplaats.nl/forum/viewtopic.php?t=4707

http://www.dapnoordwestfriesland.nl/pijnstillers.html

Email this to someoneShare on Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.