maandagmorgen bespaartip

Goed en goedkoop afwasmiddel
Goed en goedkoop afwasmiddel

Vandaag begint weer een nieuwe week.  Vol goede moed en vooral met allerlei goede voornemens ben ik deze week weer begonnen. Een van de zaken die ik weer op wil gaan pakken is de tip van maandag om te bezuinigen. Ik put uit mijn eigen ervaringen die ik aanvul met wat ik lees en hoor.

Afwassen is niet mijn hobby dus ik hecht belang aan een goed afwasmiddel. Ik baal ervan als ik een halve fles leeg moet knijpen om het vet van de pannen af moet krijgen. Ik koop dus het liefste een goed merk afwasmiddel. Er zijn zoveel aanbiedingen dat ik zonder een dief van mijn portemonnee te zijn, een merk artikel kan kopen. Het is echter nooit verkeerd om je ogen open te houden. Naast het merk artikel kwam ik  in de “Op is Op shop”,  de volgende aanbieding tegen. Drie flessen afwasmiddel voor 1,50. Daar kan Dreft niet tegen op.  Ik was verleid. Hoewel ik heel sceptisch was ben ik toch maar tot aanschaf over gegaan.  En hoe leuk is dat. Het was een succes. Dit is een goed afwasmiddel. Ik vermoedde dat het tot bocht verdund was maar dat is niet zo. Ik vind het een aanrader. Ik wil het jullie dan ook niet onthouden.

Vandaag heb ik onderzocht hoe het nu eigenlijk zit met afwassen met de hand en met de vaatwasser. Ik heb zelf een afwasmachine staan die nog steeds niet is aangesloten. In mijn kleine flatje stond mijn grote hulp in de berging. Maar nu ik wat groter woon zou ik mijn hulp wel kunnen plaatsen. Maar nu ik al jaren met de hand afwas komt de vraag naar boven of  ik dit ruimte innemende apparaat nog wel in huis wil hebben. Het scheelt een keukenkastje en die kan ik eigenlijk niet missen.

Het is een keuze die niet eenvoudig is. Concluderend kun je stellen dat de afwasmachine per beurt 19 cent kost. Een schijntje. Toch twijfel ik. Alle beetjes om te besparen tellen mee. Met de hand afwassen is goedkoper mits je niet van te voren de afwas met heet water afspoelt. Ja duh.. ik kan een pan niet afspoelen met koud water. En zoveel tijd bespaar je ook niet met de machine.  En je hebt meer servies goed nodig met de afwasmachine. Uitruimen vond ik trouwens ook vervelend. Maar het aanrecht ziet er steeds keurig uit. Als je met de hand afwast dan ben je na het eten gelijk actief en alles is gelijk opgeruimd. En zo is elk argument voor de afwasmachine weg te halen met een tegen argument. Maar ja, er is ook nog zoiets als gevoel. Wat een heerlijkheid als je eters heb en een loei van een afwas staart je aan. Afspoelen hoeft niet ( net geleerd op allerlei sites) en dan gewoon gaan zitten en dat apparaat zijn werk laten doen.  Net zoals de wasmachine. Ook zo’n leuk apparaat, die  doet zijn werk en jij wacht tot het klaar is, koffiedrinkend.

https://www.nuon.nl/energie-besparen/apparaten/wat-verbruikt-een-vaatwasser.jsp

http://www.greenem.nl/wat-kost-een-vaatwasser-per-keer/

https://www.consumentenbond.nl/vaatwasser/zuinige-vaatwassehttps://www.milieucentraal.nl/energie-besparen/apparaten-en-verlichting/huishoudelijke-apparaten/vaatwasser-of-handafwas/r

Email this to someoneShare on Facebook

4 gedachten over “maandagmorgen bespaartip

  1. Als het hier had gekund, had ik zonder aarzelen mijn vaatwasser aangesloten. Maar ja, de afwas kost me nog best veel energie, en een afwas die op het aanrecht me aanstaart nog meer, dus dat ik het meteen weg zou kunnen zetten zou voor mij een best wel doorslaggevend punt zijn.

    Aan de andere kant redden we ons nu ook prima zonder, qua zooi op het aanrecht beter dan de buren die de vaatwasser in hun badkamer hebben aangesloten 😉 Misschien wel omdát ik er nu een gewoonte van maak om op tijd af te wassen.

  2. Hier een kapotte vaatwasser en ik twijfel of ik hem wil vervangen. Aan de ene kant is de aanrecht dan lekker opgeruimd. Een open keuken is wat dat aangaat een nadeel.
    Maar als je de afwas op de hand doet, neem je het aanrecht, het fornuis en nog zo wat dingen even mee. Ik heb mesjes die niet in de vaatwasser kunnen. In- en uitruimen kost ook tijd. Ik vraag zoons trouwens regelmatig om de afwas te doen.
    Ik vond het best veel elektra schelen toen ik de vaatwasser niet meer kon gebruiken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.