Mijn eigen schuld…. sanering

Vandaag gaat het gebeuren ik ga met deze website online. Spannend want hoe zal men reageren. Ik ben de schaamte voorbij. Mijn man ook. En gelukkig geld dit ook voor mijn kinderen. Maar in de grote wijde wereld leven nog veel vooroordelen. Echter doordat ik open ben over mijn eigen schuldsanering krijg ik steeds vaker te horen dat bij hen in de familie ook iemand in de schuldsanering zit. Het kan zomaar iedereen gebeuren. Niet door big spender gedrag maar puur omdat het tegen zit in het leven.
In mijn geval gebeurde dit door een extreem verlies van meer dan 70 procent aan inkomsten. We konden dus niet meer onze vaste lasten en de alimentatie betalen aan de ex van mijn man. Toen ging het razendsnel. De schulden werden steeds groter en ons huis moest uiteindelijk verkocht worden. De bank was zo vriendelijk om dit voor ons te doen. Makelaarskosten werden gevoegd bij de bankschuld die we al hadden. Het huis met een ton verlies verkocht. Daarbij opgeteld de schulden aan de ex van mijn man en de enige oplossing was in de schuldhulpverlening. Hebben we er alles aan gedaan om dit te voorkomen? Ja maar helaas met ons zijn er in Nederland heel wat meer werkelozen. Gelukkig heeft manlief weer een baan. Wel is dit een baan waarin hij heel veel minder verdient als ooit. We zijn echter verlost van de baksteen rond ons nek in de vorm van een eigen huis. Het flatje waar we nu in wonen is zelfs bij baan verlies nog te betalen. Jammer vind ik dat ik mijn werk kwijt ben omdat ik mijn eigen bedrijf waarin ik werkte als designer verplicht heb moeten beeindigen.
Verlies van huis, inkomen en werk, tekenden voor ons de weg naar de schuldhulpverlening. Het in de schuldhulpverlening zijn is minder erg als de weg ernaar toe. Je verliest zoveel meer als alleen het materiele. Hopelijk kunnen we op deze site met zijn allen een platform bouwen waar al deze ervaringen gedeeld kunnen worden. Elkaar tot steun zijn dat is waar ik voor ga.

Email this to someoneShare on Facebook

3 gedachten over “Mijn eigen schuld…. sanering

 1. Fijn dat je in de ‘openheid’ treedt. Wij kwamen van ver in 2006 met bijna een ton schuld. We hadden gelukkig de mogelijkheid om het zonder schuldsanering te doen. Om de reden die jij ook aangeeft, dat je dan met een eigen bedrijf helemaal niets meer mag doen. In 6 jaar tijd hebben we onze schulden afgelost. We woonden al in een flat twee hoog achter :)) dus we hoefden niet aan comfort in te leveren. Wel een flat met 3 slaapkamers en 1 kind, dus minder behelpen dan ik bij jou zo lees.

  Heel veel sterkte, wijsheid, geluk met dat wat wel mogelijk is. Hopelijk lukt het jullie de moed er in te houden en blijft het gezellig met elkaar. Want (geld)stress geeft alles een ‘opdonder’. En het vergt veel van je lijf en leden om daar goed door heen te komen.

  Lees zoveel mogelijk over overvloed. Een aanpassing van de ‘mindset’ vergt wat tijd.

  1. Helemaal met je eens. Stress was killing. Helaas waren de vaste lasten door mijn bedrijf niet op te brengen. Geweldig dat het jullie is gelukt. Knap hoor! Want nu heb je nog een basis om verder te groeien.

 2. Hallo,
  Via de nieuwsbrief van Genoeg kom ik nu op jouw site terecht.
  Wat goed van je dat je gewoon open bent over het feit dat jullie in de schuldsanering zitten! Het is ook zeker geen schande dus heel terecht om er open over te zijn.
  In de hoop dat er meer zijn die dat doen, zo wordt misschien het taboe doorbroken.
  Succes!

  Groetjes, Marga (ook wij hebben schulden maar redden het momenteel zelf nog )

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.