onverwachtse kosten in de schuldsanering

cropped-3883425.jpg

Onverwachtse kosten zijn lastig. De afgelopen week heb ik er weer veel gemaakt. Mijn stiefvader is dood aangetroffen in zijn huis. Mijn moeder zit in een verpleeghuis omdat ze gedementeerd is. Natuurlijk ben ik daar gelijk naar toe gegaan. Ze is meestal heel helder en beseft heel goed wat er is gebeurd. Op zo’n moment baal ik dat ik in de schuldsanering zit. Zij heeft geen geld want hij beheerde haar financiën. Zolang deze financiën nog niet zijn afgehandeld heeft zij geen geld. Hoe normaal is het dan om een bosje bloemen te kopen. Maar ja, dan kan ik beter shampoo en deo kopen. Die heeft ze harder nodig. De heenweg zijn we vertrokken rond etenstijd. Ik was behoorlijk geschrokken en gelijk in de auto gestapt. ( Voor wie zich dat afvraagt. Mijn man heeft van zijn werk een auto. Daar mogen we 150 kilometer per jaar prive mee rijden.)De reis duurt twee en half  uur en ik wilde zo snel mogelijk naar haar toe. Op de heenweg al een sandwich bij een benzinestation gekocht. Dat had ik beter ergens anders kunnen doen. Eerst de boodschappen doen en dan vertrekken. De volgende dag voordat we vertrokken een frietje gegeten.  Bij elkaar grof gerekend 25 euro kwijt. Had ik wat kunnen besparen, ja dat wel. Een boterham was ook goed geweest i.p.v. een frietje. Hoewel ik wel behoefte had aan een vette hap als troost voedsel  De shampoo had ik zeker moeten kopen en de deo ook. Dus er zijn onverwachtse kosten die je niet kunt plannen. Op zulke momenten voel ik de beperkingen van mijn leven heel erg. Ik had mijn moeder graag willen verwennen. Dat dat niet hoeft en dat ze blij is met mijn aanwezigheid weet ik ook. Maar zelf was ik ook aangeslagen en heb ik nog een zak pepermuntjes gekocht voor tijdens de lange autorit. Want ik wilde mezelf eigenlijk ook wel verwennen. En o ja de volgende dag met 35% korting een pak stroopwafels. Dan ga ik na zaterdag wel  weer heel streng doen.

Email this to someoneShare on Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.