Oudere werkzoekende heeft het moeilijk ?

Oudere werkzoekende vindt bijna geen baan meer

 

mqIIGTq
Te oud als werkzoekende?

ANBO, de bond die zich inzet voor de ouderen in Nederland is gisteren met een campagne gestart. Zij willen de koopkracht daling voor gepensioneerde stopzetten. Volgens hen is er sprake van een terugval van inkomsten voor deze groep mensen. Steeds vaker kunnen deze mensen niet meer rondkomen van hun inkomen. Veertig procent van deze groep geeft aan niet voldoende te hebben aan hun pensioen. Van deze veertig procent, geeft dertig procent aan niet verder te kunnen bezuinigen.

Dat zijn zorgelijke cijfers. Die komen uit een onlangs gehouden enquête van de ANWB zelf. Ik moet er niet aan denken dat deze groep mensen zo erg in de financiële problemen komen dat ze schulden gaan krijgen. Als je gepensioneerd bent is het natuurlijk niet gemakkelijk om nog ergens extra inkomen te genereren. Er lijkt dan geen toekomst meer te zijn die rooskleuriger zal worden. Hoe anders is dat als je nog jong bent. Als je dan in de schuldsanering of WSNP terecht komt heb je daarna nog een aantal jaren waarin je kunt werken aan een gezonder financieel leven. Althans dat zou in principe nog kunnen. Het is echter in de huidige maatschappij wel lastig om als je eenmaal geen werk meer hebt nog een baan te vinden. Het is hard werken om een baan te krijgen. Met stilzitten zal het zeker niet lukken. Actief in de maatschappij zijn is de enige mogelijkheid. Jezelf laten zien. Netwerken door naar bijeenkomsten te gaan. Vrijwilligerswerk gaan doen. Je weet maar nooit Hoe een koe een haas vangt.

En dan nog is het een feit dat er niet genoeg banen zijn. De arbeidsmarkt voor ouderen lijkt op slot te zitten. De kans dat een 55-jarige werkloze binnen twaalf maanden weer een baan vindt is 20 procent (De Jong et al.2012).

Een feitje, 5600 werkeloze ict-ers die geen werk hebben. Tegelijkertijd kunnen de ICT bedrijven niet aan personeel komen. Deze belachelijke situatie is ontstaan omdat de maatschappij denkt dat je verouderd bent. Je zou niet flexibel meer kunnen zijn als je oud bent. Je kunt je niet meer aanpassen. Je bent te snel moe, ziek of misselijk. En dat is nou de grootste onzin die er is. Mocht jij wat ouder zijn en willen solliciteren. Lees dan voor je gaat alle argumenten waarom je als oudere juist beter bent.

  1. De oudere werkzoekende  komt uit verschillende onderzoeken naar voren als loyaal, klantgericht en betrokken. Voor de jongeren gelden deze eigenschappen minder
  2. Ouderen hebben meer ervaring. Dat uit zich in sociaal vaardiger, meer algemene kennis. Kunnen zich beter aanpassen aan een bedrijfshiërarchie
  3. Als ouderen heb je verschillende bewegingen in een bedrijf al een keer meegemaakt. Je raakt daar minder van onder de indruk en weet dat het toch wel goed komt.
  4. Neem je als werkgever een oudere aan dan kom de werkgever in aanmerking voor een subsidie de zogenaamde mobiliteitsbonus.
  5. Er is meer evenwicht in werk en privé. De kinderen vragen immers minder energie nu ze ouder zijn.
  6. De oudere zijn juist in voor scholing
  7. De oudere werknemer is honkvaster.

Neem deze argumenten mee naar je sollicitatie. Jij als oudere hebt veel te bieden. Je bent zeker niet oud en afgeschreven.

Meer lezen\:

http://www.volkskrant.nl/opinie/zijn-ouderen-grote-zeurpieten~a4285620/?utm_source=facebook&utm_medium=social&utm_campaign=shared%20content&utm_content=paid&hash=6c087c3fc607a7ad755e02b463cd2c9fd49c7334

https://www.anbo.nl/belangenbehartiging/inkomen/nieuws/al-bijna-7000-e-cards-verstuurd-aan-het-kabinet

http://www.openvoor50plus.nl/2195/nieuw-onderzoek-scholing-voor-oudere.htmhttp://www.uwv.nl/werkgevers/werknemer-met-uitkering/

http://www.uwv.nl/particulieren/regelingen-en-activiteiten-voor-50-plussers/index.aspx

http://www.seo.nl/uploads/media/2012-63_Wat_maakt_oudere_werknemers_aantrekkelijk.pdf

 

 

Email this to someoneShare on Facebook

2 gedachten over “Oudere werkzoekende heeft het moeilijk ?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.