Over ons

Aafke Kalse, over ons
Aafke Kalse

Mijn naam is Aafke Kalse-Bente. Ik ben  met deze website gestart omdat ik in het traject voor de schuldsanering rond liep met veel vragen en angsten. Op deze website gaat het over ons, mijn gezin. Ik geef tips en bezuinigingen en hoe wij de schuldsanering ervaren.

Hoe zou het zijn in de schuldsanering? Zou ik echt alleen maar een stoel en een tafel overhouden?  Van hoeveel geld zou ik moeten gaan leven? Maar vooral waar zou ik gaan wonen? Het was een angstige en onzekere tijd voor ons. Welke stappen waren verstandig om te nemen?  Zou ik me wel of niet failliet moeten laten verklaren?

Hulp bieden 

Ik hoop met mijn website een beetje inzicht te geven hoe het  is om in schuldsanering te zitten.  Elke situatie is anders en ook het bedrag waar je van moet gaan leven is anders maar er zijn natuurlijk altijd overeenkomsten.

Over ons

Wij mijn man en kinderen hebben ervaren dat er veel schaamte is voor de schuldsanering.  Dat zou eigenlijk niet zo moeten zijn.  Wij zijn door overmacht in deze vorm van hulp terecht gekomen. Door het verlies van werk en dus inkomen, konden wij onze vaste lasten niet meer betalen. Na de gedwongen verkoop van ons huis hadden we zo’n grote rest schuld dat we die nooit op de normale manier konden terugbetalen. Ik schaam me dan ook niet voor mijn situatie. Waarom zou ik me moeten schamen voor domme pech?

Er zijn natuurlijk ook veel vooroordelen rondom de schuldsanering en daar hoop ik wat aan te doen door over schuldsanering  en of WSNP , te schrijven. Een oordeel is gauw gemaakt. Maar er is ook veel begrip. Iedereen kent wel iemand die ook in de schuldsanering zit. Het regelt ontslagen in Nederland dat zal beslist voor een aantal van hen desastreuze gevolgen hebben.

Dat ik nu in schuldsanering kan zitten ervaar ik als een zegen. Wat een opluchting om van schuldeisers af te zijn en geen angst meer te hebben rondom mijn financiën. Ik zit in de schuldsanering bij de gemeente. Waar ik uitstekend ben bijgestaan.

Mijn leven is wel erg veranderd. Ik heb mijn bedrijf op moeten zeggen. (In de schuldsanering mag je geen eigen bedrijf hebben)  Wat heel veel pijn deed. Ik had met regelmaat opdrachten. Nu heb ik geen werk maar wel een sollicitatieplicht. En de kans dat ik werk vind op mijn leeftijd (55) is miniem.  Ik doe vrijwilligerswerk. We leven heel zuinig, ik repareer veel, maak cadeaus zelf, vries in, struin winkels af naar koopjes, verf weer mijn kleren etc.

Samen sterk

Samen sterk, daar geloof ik heilig in. Zit jij ook in de schuld-hulpverlening?  Heb jij ideeën om duurzaam te leven of ben je druk bezig met het zoeken naar werk? Ben je op zoek naar lotgenoten schrijf je dan in op de besloten facebook groep.

https://www.facebook.com/groups/onsbinzunig/

of vul het formulier in

Fields marked with an * are required

 

 

Email this to someoneShare on Facebook

4 gedachten over “Over ons

  1. Beste Aafke, wat een mooi initiatief. Ik ondersteun mensen met financiële problemen. het is afschuwelijk als het je overkomt en een lange weg om er weer uit te komen. Te weten dat je niet alleen hierin staat en elkaar tips en trucs geven kan helpen. Knap om er positief in te staan. De ene klant zegt “wij kunnen nooit op vakantie” een andere klant pluist alle mogelijkheden van de Rotterdampas uit en maakt zo leuke uitstapjes met de kinderen of gaan lekker zwemmen en picknicken bij de Kralingseplas. Dat kunnen is je kracht om de 3 jaar door te komen en dan weer met een schone lei verder te gaan.
    Ik wens jou en iedereen die hier in zit veel sterkte.
    Annelies

    1. Beste Annelies, daar sla je de spijker op de kop. Ik denk altijd het is een kwestie van perspectief. Hoe kijk je naar de situatie. Kijk je naar wat je zou willen en blijf je daar over treuren. Of denk je aan wat je nog allemaal kunt. En dat is nog zoveel. Natuurlijk vind ik het ook jammer dat ik niet kan luieren tijdens een strandvakantie maar als ik op mijn kleedje in het bos zit met mijn zelfgemaakte lunch kan ik ook heel erg genieten. Je blik verkleinen en genieten van wat er is en wat je hebt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.