Pech hoort er bij?

tool-384740_1920

Het is even stil. Ik heb mijn focus ergens anders liggen. Ik besteed even wat minder aandacht aan deze site. Ik schrijf graag en vind het leuk om interessante weetjes op te zoeken en aan jullie door te geven. Maar als ik zo druk met klussen ben dan is het lastig om de tijd te vinden om te schrijven. Ik heb ook even niet geschreven omdat ik ontzettend boos ben.

Het zat me even mee. Ik kon verhuizen naar een woning met een tuin. Het is een klein huisje maar met een grote zolder waar mijn kinderen kunnen slapen en ik mijn spullen kan opslaan. Ik was even dolgelukkig met het huis. Zeker omdat ik daar in de tuin ( zonder inkijk) kan zitten. Eerlijk gezegd is het meer een plaats maar buiten de poort heb ik wel een tuin. Geeft niet, het is al een geweldige ervaring om daar buiten te kunnen zitten.

De afgelopen jaren hebben we heel erg zuinig gedaan. Omdat we graag weg wilde en niet meer in het centrum wilde wonen hadden we een doel. Sparen om te kunnen verhuizen. En jawel het lukte. Maar ik heb weer pech. Dat is volgens mijn vrienden en familie volstrekt normaal want dat heb ik namelijk vaak. “Schrijf een een boek”, dat is me al vaak verteld. Met al je avonturen en tegenslagen. Alsof iemand daar op zit te wachten.

Maar goed, wij accepteren de woning. Er is bij het ondertekenen wel nog even gedoe. Van wie is die garage die op het perceel staat.? Uiteindelijk geeft de woningbouwvereniging toe dat het door gewoonterecht eigendom van hen is geworden. Dat betekend namelijk dat deze garage ook met het onderhoud voor rekening komt van de woningbouwvereniging. En dat is hard nodig. De garage is namelijk niet bruikbaar. Hij loopt doorlopend onder water bij heftige regenval. En dat hebben we dan ook meegemaakt de afgelopen dagen.  Fijn is het telefoontje na een paar dagen niet. Ze willen de garage afbreken en er wordt niets voor teruggeplaatst. “Nou ja, dat gaat dus niet gebeuren, zegt mijn man aan de telefoon. “Dat kan helemaal niet”. We wachten nu op het interne overleg.

Volgende probleem. We hebben de vloerbedekking overgenomen. Verre van mijn smaak en ook net echt fijn maar ja, je moet toch wat als je bijna geen geld hebt. Bij binnen gaan van de woning voor de sleuteloverdracht merken we allen ( mijn man, ik en de consulent van de woningbouwvereniging) op dat het ontzettend stinkt in huis. Wat zou dat nu zijn? Bij onze eerdere bezoeken hebben we dat niet opgemerkt. Wij denken in eerste instantie dat het komt omdat er al even iemand niet  in huis was. De stank is er helaas na een paar dagen verven nog en verdwijnt niet na flink luchten. Bij nader onderzoek komen we erachter dat het komt door de vloerbedekking. Dan toch maar de vloerbedekking optillen. Wat een ontdekking. Er ligt over de betonvloer een grijze waas. Schimmel over grote delen van de vloer. Dit wordt een serieus probleem. Blijkt de kruipruimte vochtig en na samenspraak met de vorige bewoner wordt duidelijk dat dit al bekend was bij de woningbouwvereniging.

En nu? Ik zou het niet weten. We wachten af. Wij willen graag daar wonen. Het is daar rustig, we hebben een tuintje en het is fijn om in de omgeving te wandelen met de honden. Wat te doen met die schimmelvloer?  Vrienden en familie geven unaniem aan, “ga daar niet wonen”. Maar we hebben overname kosten gehad, de wanden zijn al geheel geverfd en dat kostte ook een duit.  Dus hebben we weer pech. En daar wordt ik zo boos van. Ik heb al zoveel shit meegemaakt en nu weer. Ik ga dat niet allemaal opnoemen dat wordt een lange klaagzang en dat wil ik niet. Jullie hoeven niet alles te weten 😉

Waar ik nog het meeste mee zit is een levensvraag. Waarom..? Kan het nu nooit eens zonder problemen verlopen. Het was toch niet vreemd geweest om daar te gaan wonen en dat het dan gewoon gezellig verloopt. Een garage waar je spullen in kan stallen en een huis waar je de vloerbedekking overneemt. Kosten bespaart en direct in kunt gaan wonen. Nu hebben we geen garage en we kunnen niets in op de benedenverdieping zetten. En dan gewoon rust krijgen en geen vragen zoals, moet ik daar überhaupt gaan wonen. En hoe moet dat dan want deze flat is opgezegd. Daarom schreef ik maar even niet. Kan even helemaal niet positief zijn. Weer pech…

 

 

 

 

Email this to someoneShare on Facebook

9 gedachten over “Pech hoort er bij?

 1. Jemig, wat ’n ellende. Ik zou het overnamebedrag terug vorderen. Het is een oneerlijke deal geweest. Jullie hebben getekend voor een huis met garage en de woningstichting is dan ook verplicht de garage op te knappen en ook om iets aan het vochtprobleem te doen. Dit lijkt nergens op en de verhuurder miet het in orde maken! Sterkte en succes!

 2. Wat een pech.
  En schijnheilig die woningbouw met de vloer.
  Maar pas op schimmel kan heftige klachten veroorzaken.
  Maar met goede impregneer ook wel verwijderen?

 3. Gewoon poot stijfhouden bij de woningbouw! Is de flat ook gehuurd bij dezelfde woningbouw? Dan zou ik gewoon eisen dat je daar mag blijven wonen totdat de andere woning wel in orde is. En de garage, waar heb je voor getekend; een huis met of zonder garage? Sta alsjeblieft op je strepen, jullie verdienen het!

 4. Het valt echt niet mee voor je. En mijn tip zou toch zijn, ondanks de gemaakte kosten, dit huis niet aanvaarden. Schimmel… dat betekent eczeem, longproblemen etc. Vraag een schadevergoeding voor geleden verlies. Leg je situatie uit. En dat doe je m.i. al goed… timmer ermee langs de weg. Pech ja, dat kan gebeuren, maar accepteer het niet ondanks dat je situatie nu financieel zo precair is.

 5. Hè, dat is inderdaad flink balen. Ik vind wel dat de woningbouwvereniging dit op de een of andere manier op moet lossen. Jij hebt het recht op een geschikte woning, een wonign met schimmelvloer is niet geschikt. Kijk, dan kost het je nog steeds wat tijd om dat allemaal geregeld te krijgen (en dat is ook nog steeds: balen), maar het zou je geen geld moeten kosten.

  Ik weet niet precies bij wie je kunt klagen. In eerste instantie “gewoon” bij de woningbouwvereniging: jongens, regel dit. Maar doen zij dit niet, dan zou ik eerst nog de klachtencommissie proberen en de bewonerscommissie of bewonersraad, en vervolgens toch kijken of je hogerop kunt.

  Je staat in je recht.

  Maar het blijft inderdaad heel heel vervelend. Sterkte, hoor!

 6. Buiten de stank hoe voelt het in het huis?
  Voel je je prettig en in de buurt daar dan toch daar gaan wonen en een blijven drammen bij de woningbouwvereniging zeker als je al kosten hebt gehad en eerder die problemen niet aanwezig waren.

 7. Het lijkt me dat de woningbouw dit probleem zou moeten oplossen voor jullie. Wat ontzettend naar.
  Schimmel in/op de vloer is volgens mij niet iets wat je zomaar verhelpt, vandaar de woningbouw. En ik zou zeker met ze om tafel gaan om te kijken of je gecompenseerd kan worden voor je kosten.
  Zelf hebben we het hier gehad met lekkage van badkamer naar woonkamer, waarbij ze de muren (die net geschilderd waren) niet wilden repareren. Uiteindelijk met heel veel zeuren, drammen en dreigen met een advocaat hebben ze het gefixt.
  Succes!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.