plannen bespaart je het meest

faucet-686958_1280

Vorige week maandag was ik hartstikke trots op mezelf. Ik heb mezelf een boel complimenten kunnen geven. Dat maakt het voor mezelf een stuk gezelliger.  Want het is maar stil in huis. Hele dagen doorbrengen met het huishouden en schrijven is zelfs mij soms te rustig.  Ik praat dan tegen de honden of mezelf “Goed, gedaan, wat ben je toch een super huisvrouw!, En zo praat ik wat af. Niemand spreekt me tegen. De honden blijven in adoratie naar me kijken. Ze zijn het helemaal met me  eens. Kijk ze maar eens kwispelen als ik mijn verhaal afsteek. Ik ben een super huisvrouw!

Ik had namelijk flessen met water gevuld en een gieter vol met water op de wc gezet. Het water zou worden afgesloten. Voor het eerst was ik helemaal voorbereid. Maar de hele dag bleef het water maar stromen. Mijn geweldige actie was voor niets geweest. Vandaag stond ik onder de douche. Was wat later dan normaal. Had me ingezeept en jawel hoor. Geen water meer. Hadden ze de actie door gezet naar vandaag. Grr…..

Daar ging mijn gevoel van goede planner zijn. Deze keer stond het water namelijk niet klaar. Gelukkig nog twee flessen water van vorige week. Maar daar ga ik het niet mee redden. Ik drink veel water ( kan nu niet) en dan moet het ook weer weg. Dat kan ook niet meer. Maar ik drink de hele dag niet meer dus… Ja haha, dat is niet zo . Die interne fabriek blijft werken. Hoe dat toch kan?

Maar goed, alles valt en staat met planning. Zo ook als je de schuldsanering goed wilt doorstaan. Ik doe het volgende om te besparen. Soms lukt het en soms zit het wat tegen maar misschien kun jij er wat mee.

 1. Hou altijd een klein bedrag over aan het einde van de week om bij een goede aanbieding in te kunnen slaan.
 2. Zie je leuke afgeprijsde artikelen koop ze dan in voor de verjaardag die nog komen gaat.  Dit scheelt echt enorm veel geld!
 3. Is er een aanbieding van groenten of vlees. Bereid dan grote maaltijden die je invriest. Als je dan geen zin hebt om te koken, heb je altijd wat op voorraad. Dat bespaart heel veel anders ga je eten halen. Ook beter voor de lijn.
 4. Als je kleding nodig hebt bedenk dat thuis wat dat is. Zorg voor een goede basis set. Houd je aan de planning die je thuis gemaakt hebt. Die is namelijk niet emotioneel maar rationeel waardoor je de verleiding in de winkel beter kunt weerstaan.
 5. zet de wasmachine alleen aan als hij helemaal vol is.
 6. Restjes met eten over. Bedenk van te voren of je het nog op gaat eten of je er nog een tweede maaltijd van kunt maken. Zo niet? Gelijk de diepvries in.
 7. Zool je schoenen op tijd. Het scheelt heel veel geld.
 8. koop groenten bij een boer.
 9. doe een aantal boodschappen in Duitsland.
 10. plan je reizen met de trein aan de hand van kortingsbonnen. Of met een groepsreis.
  Tip:  weten wanneer ik weer een bericht plaats?:  Meld je aan op mijn facebookgroep:https://www.facebook.com/groups/1466130867028916/

 

 

 

Email this to someoneShare on Facebook

Een gedachte over “plannen bespaart je het meest

 1. Aansluitend bij jouw lijstje
  1. Ik zorg dat ik elke week nooit over budget ga.Maar van mijn weekbudget voor boodschappen is wel 5 tot 10 euro voor speciale aanbiedingen bestemd. Deze week 10 potten markant jam gekocht voor maar 5 euro! Komt elk jaar terug deze aanbieding zo vlak voor de nieuwe fruitoogst. En alles wat per week over is ( al is het maar bijv 50 cent) gaat in een potje voor als er een bijzondere gebeurtenis is.
  2. Let wel op dat je bedenkt voor wie je het koopt .Kadootje kopen en later wel zien voor wie werkt kostenverhogend.
  3. Vriezerkoken ja! Goedkope aanbiedingen van prei enz alvast gesneden en gewassen invriezen. Makkelijk in de roerbak / stamp of soep later. Blijf met de aanbiedingen inkopen wel binnen je weekbudget.het werkt voor mij absoluut niet om bijv week 1 meer uit te geven; in de andere week red ik het nooit dit terug te bezuinigen.
  4.Kleding. Koop 2ehands goede merken. Kost een schijntje en je loopt er netjes mee. Probeer ‘setjes’ te maken- want aan leuke dingen los heb je weinig. Maak een lijst van wat je hebt- welke aanvullingen in welke kleur je zoekt – en zoek zo gericht naar kleding in kringloop of marktplaats bijvoorbeeld
  5. Kleding luchten helpt ook, plus handdoeken uithangen en hergebruiken Zo beperk je de hoeveelheid was.
  6. Ja! Steeltjes broccoli, kontjes van de wortel, donkergroen van de prei, bloemkoolroosje, zachte courgette allemaal in 1 bak in de vriezer–> voor de soep later.
  7. Er is veel prijsverschil tussen de ene en andere schoenmaker. Zoek uit waar je goed en voordelig uit bent
  8. Ja of zet nu 3 selderijplantjes in de tuin voor 30 cent. Ik knip al voor het 3e jaar van deze plantjes. Selderij is prijzig en lekker als smaakmaker.
  9. Of laat het iemand voor je meebrengen. De folders zijn te bekijken op internet. Voor mij wordt elk jaar een fles ‘jenever’ meegebracht van de Lidl voor maar 4 euro. Kan ik mijn pa een borreltje schenken als hij komt.
  10. Op anwb routeplanner kun je aangeven als je ritten wilt delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.