niet verstoppen

Platform schuldsanering in zicht !

Platform gaat gestalte krijgen

Werkstress en dan?
Samen sterker

Toen ik met deze website begon had ik een droom. Ik wilde een platform oprichten voor mensen in de schuldsanering. Mijn doel was te komen tot een gemeenschap van mensen die in de schuldsanering zitten en die ervaring en kennis uitwisselde. Een plek waarin je thuis zou voelen en zonder schaamte kon vertellen over wat je bezig houdt. Waar je tips zou kunnen vinden over bezuinigen, een nieuwe en andere leefstijl. Ook een plek waar je kon rouwen over wat je kwijt bent. Maar vooral een plek om je stress kwijt te raken en de schuld-sanering als een kans op een fijnere toekomst te zien.

 

Twee jaar bezig

In augustus ben ik twee jaar bezig met mijn ervaringen en gevoelens te delen over de schuldsanering. De opzet van een platform is blijven steken in een website met ervaringen en tips. Dat er behoefte is aan de informatie die ik verstrek is mij wel duidelijk geworden. Inmiddels heb ik meer dan 2000 bezoekers per maand op mijn website. Maar mijn ideaal heb ik nog lang niet behaald. Daar gaat verandering in komen.

Hart ter zake

cursus bij ImpactFabriek

Ik ben aangenomen door de ImpactFabriek voor een project dat ten doel heeft het sociaal ondernemen te stimuleren in Noord-Limburg. De komende maanden heb ik zes bijeenkomsten waarin ik aan de slag ga om mijn platform gestalte te geven. Ik hoop met subsidies en lezingen inkomsten te genereren om het platform van de grond te krijgen. Het is hard nodig dat er een spreekbuis komt voor al die mensen die in de schuldsanering zitten. Ik wil dat er openheid komt over schuldenproblematiek. Het is schrijnend dat 1 op de 5 huishoudens problematische schulden heeft. Het is dramatisch dat er kinderen in armoede opgroeien. Geld is belangrijk. Als je het niet hebt kun je je wanhopig voelen. In de schuldsanering terecht komen of de WSNP is niet een eindstation maar een nieuw begin. En die drie jaar zijn drie jaar van je leven en dat zou niet een kwestie moeten zijn van uitzitten wachten tot het voorbij is.

Niet in je hol kruipen

niet in je hol verstoppen

Het is zonde om  weg te kruipen van schaamte en maar hopen dat niemand het merkt. Is het je eigen schuld? Nou en… Is het niet je eigen schuld.. nou en! Ik ben open over mijn schuldsanering. Als ik vertel dat ik er in zit, zie ik mijn toehoorder een beetje achteruit deinzen. Ze weten niet goed hoe ze op mijn mededeling moeten reageren. Inmiddels vertel ik niet meer uit mezelf waarom ik in de schuldsanering zit. De neiging om te vertellen dat het niet mijn schuld is onderdruk ik bewust. Ik vind het een vraag die er niet toe zou moeten doen. Ik wil namelijk zelf niet uitstralen dat ik mensen veroordeel die te veel hebben uitgegeven. Want er is namelijk altijd een reden waarom mensen schulden hebben. Fouten maken mag. Niet iedereen heeft een gezonde financiële opvoeding gehad. Of heeft de discipline om goed met geld om te gaan. Ik vind wel dat je de schuldsanering moet gebruiken om alle vaardigheden te leren die mogelijk zijn om goed met je geld om te kunnen gaan. Ging je teveel kopen om oud zeer te verwerken werk dan aan je verwerking. Heb je moeite met je administratie zoek dan hulp en blijf dat vragen. Leer jezelf kennen om een gezond financieel leven te kunnen leiden.

Zelf kennis is macht

Als je jezelf kent dan weet je waar je zwakke plekken zitten. Dan weet bijvoorbeeld wanneer je lust om te kopen voortkomt uit gevoelens van ongenoegen. Dan weet je dat je impulsief bent en je kooplust moet uitstellen omdat je als je rustiger bent het gewilde item niet zult kopen. Als je weet dat je weinig discipline hebt dan weet je dat je hulp moet zoeken. Heb je moeite met je administratie dan accepteer je dat en maak je gebruik van thuisadministratie.

Platform schuldsanering doe mee ?!

Op het platform wil ik komen  de plek waar je steun kunt vinden als je in de schuldsanering of WSNP zit.  Ik wil een website maken waar je alle websites en adressen kunt vinden om zuiniger te leven. Maar ook een website waar je hulp kunt krijgen in de verwerking van je ervaringen. waar je jezelf kunt zijn. En moeilijke keuzes kunt delen. Ik maak me er in ieder geval de komende maanden sterk voor. Ik kom zelfs met filmpjes ( vlogs) en animaties. Heb jij voor dit platform een gouden idee. Schrijf het me dan. Rechtstreeks op mijn mail:  aafke@indeschuldsanering.nl of vul het formulier in. Jouw gegevens zijn vertrouwelijk en je kunt je ervaring of idee anoniem met mij delen. Neem die stap want jij bent nu een ervaringsdeskundige en laat die kennis niet liggen maar help er een ander ermee.

 

Email this to someoneShare on Facebook
Fields marked with an * are required

5 gedachten over “Platform schuldsanering in zicht !

  1. Graag zou ik willen weten hoe het zit met de kosten voor gas/licht/ water bij de berekening van het vtb. Deze worden bij mij niet meegenomen in de berekening. Dit klopt toch niet? Ook begrijp ik dat kosten voor telefoon/tv/internet moeten worden meegenomen? Wie weet raad?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.