Stichting Leergeld in de schuldsanering

2dQML4n

 Stichting Leergeld, ondersteuning  in de schuldsanering

Als je in de schuldsanering of WSNP zit kun  je ook in aanmerking voor een bijdrage van stichting Leergeld. Stichting leergeld maakt het mogelijk  om jouw kind mee te laten doen met een binnen en of buitenschoolse activiteit. Dat kan van alles zijn. Meedoen aan een schoolvakantie, het mogelijk maken om een fiets te krijgen etc.

Een financiële bijdrage kun je alleen krijgen als de medewerker kan concluderen dat jij als ouder echt de financiële middelen  niet hebt om bijvoorbeeld je kind  naar de voetbalclub te laten gaan. Daarvoor moet je jouw financiële boekhouding laten zien. Maar dat zal geen probleem meer voor je zijn. Na jouw traject om in de schuldsanering te komen heb je daar waarschijnlijk geen moeite meer mee. Althans mij interesseerde dat uiteindelijk helemaal niets meer.  En dat hoor ik van meer mensen. Je bent de schaamte dan wel voorbij.

Leergeld_blije_kinderen_aan_klimrek

De medewerker komt bij je aan huis. Daarmee willen ze voorkomen dat je het moeilijk zou vinden om aan een loket te gaan staan. En daardoor uit angst dat iemand je zou zien,  je laat weerhouden om die aanvraag te doen. Doe een aanvraag! Nee heb je, en ja kan je krijgen. Het kan mogelijk zijn dat jouw kind hiervoor in aanmerking komt. Het is geen luxe als je kind naar sport gaat of een meegaat op schoolreis. Deze activiteiten dragen bij aan een sociale opvoeding.

Niet elke gemeente ondersteund Stichting Leergeld maar misschien heeft jouw gemeente wel een alternatief.  Je kunt contact opnemen via de website van Stichting Leergeld of via onderstaande adres en of telefoonnummer.

Vereniging van Stichtingen Leergeld in Nederland 
Leergeld Nederland
Postbus 3086
5003 DB Tilburg
Telefoon 013 545 1656
bereikbaar op ma, di, do en vrijdag van 9.00 tot 12.30 uur.

http://www.leergeld.nl/

 

Email this to someoneShare on Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.