Tandarts? Ga jij nog?

Tandarts bezoeken past dat in je begroting?

Tandartsbezoek een sluitpost? Voor veel mensen met een minimum inkomen is dat zo. Naar een tandarts ga je als het niet anders kan of als er geld over is. En geld over hebben  met een minimaal inkomen is een illusie. Dus ga je pas als je pijn hebt. En dat zou moeten veranderen volgens de tandarts. Preventief naar de tandarts gaan door middel van een jaarlijkse controle en mondhygiëniste is noodzaak. Die bezoeken bespaart je uiteindelijk handen vol geld.

Bescherm jouw gebit ; Er zijn verschillende manieren om jouw gebit te beschermen. Ik kwam toen ik me  in dit onderwerp ging verdiepen de volgende optie tegen. https://www.ixorg.nl/hoe-werkt-ixorg/  Via deze verzekering kun je een spaarpotje voor je gebit maken. Door dit aan te gaan, plan je als het ware jouw bezoek aan de tandarts alvast in. Het is een alternatieve vorm van verzekeren. Zelf ben ik  verzekerd via de zorgverzekering. In mijn geval is dat beter omdat ik kosten verwacht voor de tandarts. Maar ook omdat ik mijn gebit niet wil verwaarlozen. Mijn studerende dochter is op die reden ook verzekerd bij de tandarts. Ze wil zichzelf dwingen om te gaan. Anders weet ze dat ze niet zal gaan. Zij heeft als student nooit geld over.

Samenhang slecht gebit en kwakkelende gezondheid

Mijn moeder was  op haar dertigste bijna al haar tanden kwijt. Ze is van 1938 en heeft tijdens de oorlog in Amsterdam gewoond. Door slechte voeding heeft haar gebit tekorten opgelopen.  Goede voeding is dus ook van belang om een gezond gebit te hebben. Verrassend is het volgende nieuws! De gezondheid van je gebit kan invloed hebben om je algemene gezondheid. Een slecht onderhouden gebit kan kans geven op longontsteking, aderverkalking en verhoogt de kans op hart- en vaat ziekten. Het is nu echter ook bekend dat een slechte mondhygiëne of parodontitis een hoger risico met zich meebrengt op dementie. Ai! mijn moeder heeft dementie! Maar nee, zo simpel zal het wel niet zijn. Want het gaat om de ontstekingen. Die hebben direct invloed op je gezondheid. En daar had ze dan weer geen last van.

Meer weten over je gebit en wat een tandartsbezoek kost. Via onderstaande links kun je allerlei informatie vinden.

https://www.allesoverhetgebit.nl

 

https://www.ixorg.nl/hoe-werkt-ixorg/

https://www.allesoverhetgebit.nl/alles-over-kosten-en-vergoedingen/tarieven-januari-2016/

 

https://www.ant-online.nl/uploads/downloads/declaratiewijzer+mondzorg+awbz.pdf

https://www.ant-online.nl/uploads/downloads/Vademecum2015.pdf

Email this to someoneShare on Facebook

4 gedachten over “Tandarts? Ga jij nog?

  1. Ik heb een vraagje liep eerst bij een bewind 6 jaar niks gedaan ging wel elk half jaar tandarts maar nu loop ik sinds 4 dec in de wnsp heb geen aanvulling verzekering en ze hebben voor de wnsp laatste rek tandarts niet betaald nu wilt de tandarts me niet meer helpen dat ik in wnsp zit weten jullie hoe wat waar dan ik heb tandsteen wat pijn doet bij een plak tand welke tandarts help mensen in de wnsp groeten uit Amsterdam

  2. wij gaan naar de Universiteit van Nijmegen daar word je behandeld door studenten tandarts en mondhygeniste in hun laatste jaar. Docenten kijken alles na en houden supervisie, kosten een fractie van de echte tandarts, en mondhygiëne is echt niet alleen nodig bij paradontitis echt heel veel problemen worden voorkomen als je goed laat schoonmaken, ook op plekken waar je zelf niet bij kunt, want verlies van tanden en kiezen op latere leeftijd heeft bijna altijd met terugtrekkend tandvlees te maken..
    Bieke

  3. Volgens mijn superfijne tandarts is een mondhygieniste alleen nodig bij parodontitis. De tandarts kan bij de controle ook zelf het gebid schoonmaken. Als je normaal poetst en flost, is het een fluitje van een cent. Een gezond gebid voorkomt heel veel andere klachten dus poetsen, flossen en naar de tandarts. Anders kost het nog veel meer geld!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.