Tien tips om van jouw thuis vakantie een droom vakantie te maken.

bleeding-heart-748549_1920 blue-1326154_1920 mwXxOLq

Thuis vakantie houden met deze tips kan jouw beste vakantie ooit zijn.

Geen stress omdat je moet aarden in een vreemde omgeving. Geen problemen met je slaapplaats. Je slaapt immers in je eigen bed. Je krijgt de tijd om jouw thuis eens op een andere manier te zien. Daar heb je ook wat aan als de vakantie weer voorbij is. Ben ik daardoor een overdreven positivo. Nee want de houdbaarheid van het vakantie gevoel is bij 60 procent van de Nederlanders na 1 dag al verdwenen. Maar wat als je het eens anders zou doen?

Wat als jij je eigen omgeving eens gaat ontdekken? Ga je noodgedwongen een thuis vakantie houden. Ga dan fietsen of  wandelen in de buurt van je huis. Ik weet zeker dat je net als ik versteld zult staan van de mooie plekjes die er bij jou in de buurt zijn. En weet jij honderd procent zeker dat dit niet zo is dan pak je een keer de bus. Met een paar euro kun je wel ergens komen waar je nog nooit geweest bent.

Hou jij niet van fietsten of wandelen en ben je eigenlijk helemaal niet zo van bewegen dan zijn er voldoende leuke uitjes te bedenken die je juist kunt doen als je thuis op vakantie bent.  Ook als je kinderen hebt. Ik ben in mijn onderzoekje voor deze blog heel veel leuke ideeën tegen gekomen. B.v. een gezin ging met de kinderen een “wereldreis”maken. Met de tent in de tuin en de atlas onder handbereik was elke dag een dag met een wereldgerecht. Pancakes, croissants, paella etc. stonden voor de reis naar Amerika, Frankrijk, Spanje. Wat een leuk idee. Uit eigen ervaring en wat ik gelezen heb op internet volgen hier een aantal tips waarmee je jouw thuisvakantie uniek kan maken.

 1. Realiseer je dat doordat je een  thuis vakantie hebt  je geen last hebt van reis stress. Geen files, geen slechte slaapplaatsen. Je kunt heel ontspannen je aandacht richten op andere zaken. Deze vakantiezorgen blijven je alvast bespaart.
 2. Plan je activiteiten, wandelen, picknicken bezoeken aan rommelmarkten. Wat je ook gaat doen, dwing jezelf je aan deze planning te houden. Ook al zijn ze gratis en door jezelf opgezet. Een dag lui op de bank liggen kan heerlijk zijn maar juist op stap gaan geeft energie en haalt je uit jouw huiselijke sleur.
 3. Ga je op pad, plan dan goed. Houdt rekening met behoefte aan eten en drinken. Neem dat dan ook mee. Ga gewoon op een van de ontelbare bankjes zitten die overal te vinden zijn en lunch daar. Daar zijn ze voor.
 4. Een uitje kan bijvoorbeeld zijn. Een oorlogsmonument bezoeken. De gidsroute door je dorp of stad lopen. Ontdek je omgeving. Dat is heel leuk om te doen en daar heb je nog lang plezier van. Je weet dan meer over je eigen dorp en dat geeft een goede aarding met de plek waar je woont.
 5. Ga zoeken op internet naar gratis uitjes. Gebruik verschillende zoekwoorden. Er is echt een heleboel te vinden.
 6. Doe een klus in huis waar je al lang tegen aan zit te hikken maar nooit doet. Bijvoorbeeld een paar kasten leegruimen. Ga dit als je deel van een gezin bent samen doen. Daarna kun je echt samen de voldoening voelen.
 7. Eet elke dag iets anders als wat je normaal zou doen. Dat hoeft niets extra’s te kosten. Maar haalt je wel uit je sleur modus.
 8. Ga eens door je oude collectie, cd’s en of platen of dvd’s en hou een nostalgische dag.
 9. Neem eens de tijd om na te denken over wat je eigenlijk leuk vindt en je al lang niet meer hebt gedaan. Zo vind ik picknicken altijd heel leuk maar ik doe het nooit. Dat staat op mijn lijst. En ik wil nu eindelijk wel eens die stadswandeling maken. Die is gratis en ik doe het niet. Stom!
 10. Tot slot, je hebt het meeste aan je eigen creativiteit. Laat je niet beperken door bezwaren of ik weet niet of ik het wel leuk zal vinden. Laat je ook niet beperken door het weer. En ga zeker niet leven naar de voorspellingen van buienradar. Het is 9 van de tien keer mooier weer als je denkt.

Ik ben er van overtuigd dat de thuisvakantie heel erg leuk kan zijn. Mits je tenminste je dag routine veranderd. Dat is heel belangrijk. Mis ik vakantie in het buitenland? Zou ik graag verder weg op vakantie gaan. Ja natuurlijk. Thuis vakantie houden is niet mijn eerste keuze maar met kniezen kom je nergens. En ik ga me deze zomer verassen met activiteiten die ik wel wilde doen maar toch niet heb gedaan.

Meer lezen:

 

 

Boek van ; Jan Dijkgraaf: “Thuisvakantie voor beginners”

Volgens hem: Niet voor mensen die geen geld hebben en daardoor niet op vakantie gaan.

://www.npohttpradio1.nl/sportzomer-2016/onderwerpen/364628-vakantie-blijf-toch-thuis

http://www.uitmetkinderen.nl/zoeken/Gratis-uitjes.php

http://www.gratisdagjeuit.nl/

http://www.rtlnieuws.nl/nieuws/binnenland/geen-geld-voor-vakantie-toch-een-vakantiegevoel

http://www.grootgezin.nl/vrij010799.php

http://positiefbesparen.nl/acties/staycation-10-tips-voor-een-geweldige-vakantie-in-je-eigen-huis/

65 leuke dingen om te doen zonder geld uit te geven

Email this to someoneShare on Facebook

4 gedachten over “Tien tips om van jouw thuis vakantie een droom vakantie te maken.

 1. Met mijn zieke kinderen kon ik niet op vakantie, maar ze weken thuis was ook geen optie, of toch?
  We maakten een schema van zes weken met in elke week twee “uitjes”en twee activiteiten. Een uitje kon zijn naar het buurdorp fietsen en daar boodschapjes doen, zwemmen en picknicken was een activiteit.
  Elke week kreeg een land als thema, dan aten we Belgisch eten, haalden we Belgische boeken uit de bieb(Suske en wiske) en probeerden we Belgische woorden te praten en keken een Belgische film. We knutselden de Belgische vlag in elkaar en leerden wie de koning was en wat de hoofdstad was.
  Een van de activiteiten was kamperen, gewoon, in de tuin. Zonder muntjes te hoeven gooien in de douche, en mét vriendjes.
  En die picknck op die enorme regendag? Die hielden we op zolder. Mand klaargemaakt met lekker eten, en met kleed en mand naar de zolder gelopen en daar heerlijk gepicknickt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.