vakantie thuis

Thuis op vakantie naar volle tevredenheid

Ik blijf thuis met de vakantie

Mijn dochter zit nu al 2 maanden in Maleisië en neemt binnen kort het vliegtuig naar Australië om daar te gaan werken. Ik zie de mooiste foto’s voorbij komen en geniet daarvan. Wat een rijkdom dat zij dit kan doen.

Ik heb dit jaar weer een vakantie aan huis. Mijn vakantie geld is helaas weer bijna op. Twee dierenartsbezoeken hebben dit geld met meer dan de helft doen slinken. Gelukkig waren ze zo lief om pas ziek te worden toen we het vakantiegeld binnen hadden. Daar heb ik ze hartelijk voor bedankt.

Mijn vakantie wordt gezond

Dit jaar ga ik Nederland en zijn natuur  verkennen. Met het de benenwagen weliswaar. Die loopt goed en is heel erg goedkoop. Bovendien is er niets zo gezond als wandelen. Het is bewezen dat wandelen in de natuur stress verminderd. De natuur herstelt ons concentratievermogen.  Bezoek aan de natuur helpt zelfs bij de verwerking van emoties. Pijn, boosheid en vermoeidheid verminderen door in de natuur te zijn. Het ritme van het wandelen help ook bij het verwerken van ervaringen. De hersenen worden gestimuleerd. En lijkt een soort meditatie te ontstaan die ervoor zorgt dat je beter kunt nadenken. Bovendien versterkt bewegen de botten en spieren.

Wandelen kost niets

Er zijn legio websites om leuke gratis wandelingen te vinden. Als je je eigen eten meeneemt kun je op een leuke plek een gezellig picknick houden. Dat geeft je een vakantiegevoel En eten moet je toch. Met eenvoudige toevoegingen kun je een  heerlijke sandwich maken. En eet je net even wat luxer als normaal. Een tomaat of een komkommer kost bijna niets. Maar maken de sandwich lekker. Of maak een sandwich van wraps.

goedkoop alternatief boterham
goedkoop alternatief voor boterham

Thuis op vakantie

Kom uit je comfort zone  en ga naar activiteiten die niets kosten. Er zijn nog steeds festivals en activiteiten die heel erg leuk zijn en vrij toegankelijk zijn. ook voor kinderen zijn er erg leuke dingen te doen. Een eind fietsen in de buurt en ergens picknicken is anders dan anders en daarom al leuk. Eigenlijk moet je je activiteiten net zo gaan plannen als je dat zou doen als je op vakantie gaat. Dus als je thuis bent moet je niet alleen lang gaan uitslapen en de klussen in en om het huis doen. Maar je moet erop uit om je omgeving opnieuw en op een andere manier te gaan ontdekken. Mijn ervaring is dat ik nog heel veel niet gezien heb van mijn eigen omgeving. Mijn plan is dan ook om wandelroutes uit te printen en ze nu echt te gaan lopen. Ik zal me zelf er toe moeten gaan dwingen om mezelf anders te gaan gedragen dan ik op een doordeweekse dag doe. Dus nu eindelijk eens dat zelfgebakken brood maken. Of wel die tour in mijn dorp met een gids gaan doen.

 

Bespaar op reiskosten

De grootste kostenpost voor een vakantie in je eigen huis is het bezoeken van nieuwe gebieden, steden of festivals. Er zijn voldoende mogelijkheden om de kosten van vervoer flink te beperken. Je kunt een oproep doen op websites voor deel auto’s. Je kunt een goedkope manier van treinreizen vinden met de aanbiedingen van de NS. Of doe mee met de groepskortingen die je in staat stellen om voor 7 euro door heel Nederland te reizen.

Met kinderen gratis uitjes

Er zijn plenty uitjes te vinden voor een leuke vakantiedag met kinderen. Die zijn bijvoorbeeld te vinden bij de ANWB. 

Het is natuurlijk helemaal afhankelijk van de leeftijd van je kinderen. Toch blijft een bezoek aan een kinderboerderij voor iedereen leuk. Ik ga daar zelf nog steeds naar toe. Ik vind het leuk om naar de dieren te kijken. En eerlijk is eerlijk ik vind het ook leuk om te zien hoe de bezoekers reageren op de dieren. Maar ook zwemmen in de natuur is niet al te duur en vaak ook gratis.

Of ga eens koken met je kinderen. Het internet staat vol met leuke recepten en ideeën om te gaan koken met kinderen. Bij voorbeeld bij voedingscentrum. 

Bezoek de bibliotheek of organiseer een ruilactie met andere ouders van speelgoed of dvd’s. Of maak een speurtocht in je eigen wijk.

Ook kamperen in de tuin vinden kinderen al heel erg leuk. denk ook eens aan een speeltuin. Kortom wees actief in het aanbieden van activiteiten. Nu het vakantie is heb je immers tijd om het leuk te maken. En ik weet zeker dat ze deze thuisvakantie nooit meer vergeten.

Op de hoogte blijven van mijn nieuwste blogs ?

wordt lid van de besloten facebook groephttps://www.facebook.com/groups/onsbinzunig

Alle links op een rijtje. 

https://www.route.nl

/https://www.wandel.nl/wandelroutes.htm?utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_term=wandelroutes&utm_campaign=wandelroutes-algemeen

http://www.klikprintenwandel.nl/http://www.wandelpad.nl/

http://www.kinderboerderijen.nl/

http://www.zwemwater.nl/

http://www.voedingscentrum.nl/nl/mijn-kind-en-ik/alles-over-gezond-eten-voor-kinderen-van-4-13-jaar/samen-koken-met-kinderen.aspx

https://festivalblog.nl/gratis-festivals/

 

 

Email this to someoneShare on Facebook

7 gedachten over “Thuis op vakantie naar volle tevredenheid

  1. Je kunt inderdaad vaak nog zo ontzettend veel in je eigen omgeving ontdekken, dat je er niet eens aan toe zou komen om je eigen provincie, laat staan je eigen land uit te gaan. Je moet het alleen even onderzoeken en natuurlijk ook willen. Hier is de valkuil wel dat je dan idd toch gewoon wat doormoddert in huis. Je moet er dan thuis ook écht even vakantie van maken!

  2. Ik hou al jaren thuis vakantie omdat ik katten heb die veel zorg nodig hebben, dat kan ik een ander niet aandoen (en niemand kan het natuurlijk zo goed als ikzelf;)). Ik vind het heerlijk om thuis te blijven, heb ik gemerkt. Geen reisstress of geregel van te voren, gewoon leuke dingen doen in je eigen omgeving en als ik de deur op mijn werk dichttrek en naar huis fiets ben ik al op vakantie. Thuisblijven is de meest ondergewaarde vorm van vakantie houden. De meewarige blikken en opmerkingen die ik al heb moeten verduren. 😉 Ze geloven het gewoon niet als je zegt dat je het heel fijn vind. So be it, ik ben er tevreden mee en geniet er erg van.

  3. een dag gaan fietsen en dan slapen in hotel Mama, zorg dat er bij aankomst in de middag een flesje wijn, een zomersalade (dag van tevoren gemaakt) een vers opgemaakt bed voor je klaar staat. Het hotelontbijt is met afbakbroodjes verse jus en koffie en een krant. Veel genieten voor weinig, beetje plannen meer is niet nodig. En o ja in de rol blijven van hotel. Wij boeken hotel mama heel regelmatig. Hond mag ook mee.. Bieke

  4. Wanneer ik met vakantie vertrek, zorg ik er voor dat het huis aan kant is en de was-en strijkmand leeg is. Dat kan je ook doen wanneer je gewoon thuis blijft. Stel jezelf de vraag : vanaf wanneer tot wanneer ben ik op vakantie. Tijdens je vakantie gaan je niet wassen, strijken, poetsen. Dat doe je aan het einde wanneer je vakantie er op zit en je je vakantiehuis verlaat. Bij “thuiskomst” volgt de was en de plas. Veel plezier en geniet van het mooie Nederland. Als Vlaamse ben ik er dol op !

  5. Thuisvakanties zijn heel leuk, als je er inderdaad een vakantie van maakt, zoals jij ook schrijft.

    De kinderen van mijn vriendin, die altijd heel verre reizen maken vroegen: “kunnen we dit jaar niet gewoon thuis blijven?”. Dat vonden hun ouders geen optie. Ze gingen kamperen in Frankrijk. “Maar kunnen we dan wel niks doen? Geen uitjes ofzo, gewoon op de camping blijven?” Ik lag in een deuk. De overprikkelde pubers wilden wel eens even rust. Ha, ik zou lekker thuisblijven en geld uitsparen.

    Nog een voordeel in deze onrustige wereld: het is hier redelijk veilig. Zelf vind ik dat een heel fijne gedachte. Geen inpakstress, geen vaccinaties, geen lange rijen mensenmassa’s op vliegvelden, krappe zitplaatsen, stinkende medepassagiers. Maar wel lekker er op uit en de zinnen verzetten. Want daar is vakantie voor bedoeld. Veel plezier!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.