gratis vakantie minima

Gratis vakantie voor minima en kinderen

Voor sommige initiatieven om minima een vakantie aan te bieden is het al te laat om aan te vragen. Voor anderen kan het nog. Je kunt zeker nog een kindpakket aanvragen. Kijk daarvoor maar op de desbetreffende sites. Bijna elke gemeente heeft wel een of andere vorm om de minima en soms ook mensen in de schuldsanering geldelijk te ondersteunen. Of in ieder geval de kinderen die ondersteuning te bieden. De algemene gedachten is toch dat het heel belangrijk is dat kinderen die in armoede op groeien een extra steuntje in de rug kunnen gebruiken

Gratis vakantie met Humanitas

Je gunt je kind graag een vakantie, maar soms zit dat er gewoon niet in. Misschien is de gezondheid een spelbreker, of geldgebrek. Het maakt niet uit waarom. Humanitas Kindervakantieweken maakt het tóch mogelijk. Naast groepsweken kunnen kinderen ook op vakantie bij een gastouder.

https://www.humanitas.nl/programmas/kindervakantieweken/

Je kind krijgt een fijne vakantieweek op een mooie plek in Nederland waar veel te zien en te doen is. Goed geschoolde vrijwilligers zorgen tijdens de groepsweek voor spannende activiteiten, zoals leuke spellen in het bos, hutten bouwen en zwemmen. Daarnaast zijn er ook weekvakanties bij een gastouder. De kinderen zijn er lekker even uit en kunnen nieuwe indrukken opdoen en vriendjes maken. Voor kinderen van 6 tot 18 jaar.

Steunpunt kindervakanties

Het Steunpunt KinderVakanties is het samenwerkingsverband van kindervakantieorganisaties in Nederland.  Zij geven een keurmerk uit en op deze site kun je ook zien welke organisaties zich allemaal hebben aangesloten. Ook geven zij tips voor de thuisblijvers.

Vakantiebank

Stichting De Vakantiebank heeft als doel mensen met een inkomen rond bijstandsnorm, een week onbezorgde vakantie aan te bieden op een mooie en recreatieve locatie in Nederland. Om even los te zijn van de thuissituatie en nieuwe energie op te doen. Deze gratis vakantie kan een enorme boost geven.

Helaas kun je je niet meer inschrijven. 

Andere fondsen bij je eigen  gemeente

Er zijn nog tal van fondsen en gemeentes die nog ondersteuning bieden. Ik kan ze niet allemaal benoemen. Maar kijk in ieder geval is bij je eigen gemeente.

http://www.armekant-eva.nl/projecten/vakantiegids-www.html

http://www.stichtingweekjeweg.nl/home

http://www.meevakantiewijzer.nl/geldzaken/goedkope-vakanties

https://www.geef.nl/actie/vakantie-voor-minima

https://www.lsbs.nl/vakantiefonds

https://www.vakantiefonds.nl/Gui/Algemeen/Beginpaginaframes.htm

https://www.kinderpostzegels.nl/subsidieaanvraag/vakantiefonds

 

Kindpakket,  vraag het aan!

Kindpakket.nl

Lukt het niet meer om mee te doen aan een gratis vakantie. Denk dan ook eens aan het kind pakket. Dat maakt het mogelijk voor jouw kind om komend jaar mee te doen met het bijvoorbeeld  voetbal, muziekles, schoolreisje of je verjaardag vieren. Voor deze kinderen is er Kindpakket.nl! Via één formulier kunt je  – als ouder – op een eenvoudige manier vergoedingen aanvragen voor School, Sport, Cultuur, Vrije tijd of andere dingen die belangrijk zijn voor uw kind(eren).

OP DE HOOGTE BLIJVEN VAN MIJN BLOGS?

wordt lid van mijn besloten facebook groep: https://www.facebook.com/groups/onsbinzunig/

 

Email this to someoneShare on Facebook

4 gedachten over “Gratis vakantie voor minima en kinderen

  1. Ik zou graag een keer op vakantie willen maar mijn vriend werkt niet en alles komt op mij maar ik kan het niet betalen en nu ben ik ook nog zwanger van hem wat eigenlijk niet de bedoeling was maar is wel me eigen schuld

  2. graag zou ik met mijn kinderen een weekje weg willen ik werk bij aafje maar mijn salaris gaat naar schuldsanering en leef van 60 euro per week met twee kinderen van 19 jaar
    beide een beperking mijn zoon gaat studeren mijn dochter heeft geen werk en geen school ligt niet aan de motivatie dit komt door haar beperking

  3. Heel hartelijk dank voor deze dingen. Ik zit als bestuurslid bij een stichting die mensen in financiele problemen ondersteunt met voedsel, maar dit soort dingen kunnen we mooi aan hen doorgeven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.