vrijwilliger in de schuldsanering

voorblad_
Titelblad van mijn workshop over grenzen

Actief op zoek naar werk

Als je in de schuldsanering zit moet je er alles aan doen om zoveel mogelijk te verdienen om daarmee je schuld te verkleinen. En dat is als 54 jarige werkeloze niet gemakkelijk. Mijn  eigen bedrijf waarin ik designs verkocht heb ik verplicht moet opzeggen. Niet omdat ik er niets mee verdiende maar omdat ik in de schuldsanering geen eigen bedrijf mag hebben. Dat ik met mijn eigen bedrijf niet volledig onze vaste lasten kon betalen doet niets af aan het feit dat ik wel degelijk een leuk bedrag verdiende. Natuurlijk heb ik een sollicitatieplicht. Ik solliciteer met vlagen fanatiek en dan regent het weer afwijzingen. De normale manier van solliciteren geeft mijns insziens geen resultaat. Dus ik ben actief geworden als vrijwilliger. Lang geleden heb ik bijvoorbeeld mijn diploma docent omgangskunde gehaald. Tijdens een bijeenkomst van netwerkcoachen kwam de opbouwwerker daarachter. Dat was aanleiding om me te vragen een workshop te geven. Gauw ja, gezegd natuurlijk. Dat vind ik harstikke leuk en toen… Denken, praktiseren en uitzoeken. Ik heb wel tientallen keren gedacht of ik het nog wel wilde. Maar nu is het klaar en ik heb de workshop over grenzen stellen en bewaken afgekregen. Donderdag ga ik als vrijwilliger mijn lesje geven. Dat lijkt me heel leuk. Maar roestig ben ik wel dus ik vind het ook wel eng. Maar soms moet je over je eigen grenzen gaan om verder te kunnen groeien. En ja, las ik nu vandaag net een opiniartikel in  de volkskrant:  www.volkskrant.nl dat er goede banen ingevuld worden door vrijwilligers. Klopt ik ben ook een baneninpikker. Maar wat moet ik anders?

Mijn tips om actief naar werk te zoeken

 1. hou je linked-in bij
 2. ga netwerken
 3. word vrijwilliger, je netwerk word groter en je word activer
 4. zoek een hobby ( volgens mij maakt het niet uit wat je doet maar wel dat je bezig bent)
 5. zoek lotgenoten

Heb je meer tips vul het contact formulier in. 

Fields marked with an * are required

Email this to someoneShare on Facebook

5 gedachten over “vrijwilliger in de schuldsanering

 1. Ik ken mensen die een uur per dag bij scholen als vrijwilliger werken ( overblijfkracht).
  Dit kan nooit door iemnad in dienst gedaan worden. Als u in de schuldsanering bent, wordt uw eventuele verhgoeding ook voor het betalen van schulden gebruikt door de bewindvoerder ?

 2. Na het lezen van je stukje wil ik toch even reageren. Ik denk inderdaad dat er banen worden ingenomen door het inschakelen van vrijwilligers ipv betaalde krachten. Punt is alleen dat jij daar niets aan kan doen. En zelfs de bedrijven die vrijwilligers vragen vaak niet eens. Het is vaak zo dat er te weinig geld is om alle banen, die er eigenlijk zouden moeten zijn, in te vullen. Dit gebeurt met name in allerlei zorgorganisatie. De laatste jaren zijn die zo afgeknepen door de overheid dat er veel banen zijn weggevallen. De zorg voor de cliënten gaat echter gewoon door. Noodgedwongen worden daar dan vrijwilligers opgezet. En dat zal gerust niet alleen in de zorg zo gaan!
  Ik denk dat je er gewoon verstandig aan doet om toch als vrijwilliger aan de slag te gaan, wel blijven solliciteren natuurlijk (maar dat ben je waarschijnlijk ook verplicht) en wie weet, misschien rolt er op die manier nog eens een baan uit. Gebeurt vaker. Succes in ieder geval met je workshop ! Het komt vast goed.

  1. Ja zo is het Marjorie. Ik ben een groot voorstander van vrijwilligerswerk. En inderdaad er is geen geld om voor al dat werk een betaling tegenover te zetten. Toch is het verstandig om kritisch te blijven. Ik ben zelf via vrijwilligerswerk aan een baan gekomen. Toch kan dat nooit de reden zijn om het te doen want het leuke van vrijwilligers werk is juist de vrijwilligheid. Hoewel ook dat werk niet vrijblijvend is.

 3. Wat een geweldige mensen die niet bij de pakken gaan neer zitten, ik wens je ontzettend veel sterkte en zoveel mogelijk geluksmomenten in je leven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.