Wasmachine kostbaar goed, zorg voor onderhoud

Geld besparen door onderhoud aan je machines

stofzuigers orig

 

 

Ben jij een georganiseerd type dat de apparaten met regelmaat schoonhoudt en verzorgd? Dan lijken we niet op elkaar. Ik denk dat ik op een frequentie zit van eens per jaar. Als ik daar dan al aan kom. En dat is helemaal verkeerd. Van de wasmachine is het de bedoeling dat je eens per maand het zeepbakje schoonmaakt. Dat kun je er in zijn geheel uithalen. Dan na elke wasbeurt de manchet droogmaken en twee maal per maand het filter eruit halen en tot in het draaigedeelte voelen of er nog iets in zit. De droger heeft ook zijn onderhoud nodig. Filter schoonmaken en ook de grote filter schoonmaken. Bij mij kan ik die gewoon onder de douche zetten. Voor de droger maak ik naast de stofzuiger gebruik van een stofzuiger en een verfpenseel. Die laatste is lekker lang en kan ik overal bij. Al met al ben ik zeker een uurtje zoet. Vooral de droger schoonmaken vind ik een klus. En toch is het belangrijk om zo lang mogelijk met je apparaten te kunnen doen. Ik moet er althans niet aan denken dat een van de twee uitvalt. Nu ik op een kleine flat woon is de droger belangrijker geworden. Anders hangt heel mijn flat vol met was die hangt te drogen. Hoewel er wordt gezegd dat je nooit zelfs aan je apparaten mag zitten heb ik dat nadat de garantie verlopen was wel bij mijn droger gedaan. Die viel na een aantal draaiingen uit. Via internet heb ik het probleem kunnen achterhalen. Mijn manneke heeft het uiteindelijk voor elkaar gekregen om het probleem op te lossen en de droger doet het al weer zo’n vijf jaar. Elk apparaat heeft zo zijn eigen schoonmaak en onderhoud tips. Het schoonhouden van koelkast en diepvries is ook een budget besparing. Die lagen ijs in de diepvries vragen meer vermogen dan een schoon apparaat. Dat betekend dat het apparaat minder hard moet werken en dan langer mee zal gaan. En wat te denken van het op tijd vervangen van de stofzuiger filter. Niet alleen neemt de zuigkracht aanmerkelijk  af door de te volle filter maar de belasting voor je stofzuiger is groter. Eigenlijk betekend schoonhouden van je apparaten een verlenging van de duur. En dat is precies wat we willen. Nu nog de discipline.

http://wasmachineschoonmaken.net/

http://www.wasmachinepagina.nl/wasmachine-onderhoud/

http://witgoedreparatietips.nl/droger.php

http://www.consumentenbond.nl/wasdroger/extra/reiniging-onderhoud/

Email this to someoneShare on Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.