Wat je nog kunt leren over geldzaken

Nooit te oud om te leren. Het is zo’n open deur. Maar het is wel waar. In de tijd dat ik in de financiele problemen begon te raken. Dat is nu zo’n vier tot vijf jaar geleden heb ik heel het internet afgepluist naar informatie die me bij kon staan. De laatste twee jaar was ik daar mee gestopt. De koek was immers voor mij gesneden en er was geen andere weg dan die van de schuldsanering. In die tijd was er niet zoveel  te vinden wat mij zou kunnen helpen. Je hebt de website: www.zelfjeschuldenregelen.nl een website van de overheid die je leert te structureren en ordenen van je geldzaken.

Maar de afgelopen jaren zijn er ongelofelijk veel websites bij gekomen. Daarnaast zijn er ook veel initiativen van organisaties. Morgen heb ik het geluk dat ik mee kan rijden met een aantal betrokken mensen die zich bezig houden met schulden en armoede problematiek in Venray. De gemeente Venray is bezig met een armoede beleid. Met onderdelen hiervan zoals startpunt geldzaken, wil de gemeente ook hulp gaan bieden aan die mensen die grote schulden. Het is de bedoeling dat hiermee de schuldsanering kan worden voorkomen.

Dit initiatief is ontwikkeld door het Nibud, vereniging eigen huis, VEB, FPB. Gemeenten, bedrijven of instellingen kunnen gratis mee doen aan dit project. Morgen heb ik daar werkbijeenkomst van. Ik ben heel benieuwd.  De website ziet er al geweldig uit.

http://demo.beterrondkomen.startpuntgeldzaken.nl/

Email this to someoneShare on Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.