Wijsheid ligt op straat

Ik had vandaag eigenlijk een ander onderwerp gepland maar wat ik vanochtend mee maak slaat alles. Net voor het uitlaten van de honden ( daar heb ik gelukkig geen afstand van hoeven doen) nog een klein gesprekje gehad met manlief over het de geweldige vakantie foto’s van iedereen op facebook. Het voelt steeds meer als een ver van mijn bed show.

Al jaren niet op vakantie geweest en dan zie ik de prachtigste foto’s voorbij komen. Vakanties in exotische oorden met camper, boten etc. Luxueus gevulde borden op prachtige locaties. Hmm… of grr… Daar ben ik nog niet uit. Is wat ik voel jaloersheid ? Mag toch best een beetje? Ik misgun het niemand maar ik zou dat toch ook graag willen.
En dan… zie ik een vrouw mij tegemoet lopen. Het is een verpleegster die met haar koffertje op pad is om bloed af te nemen. Ze bukt en raapt twee meter van mij af, een papiertje op. “Dat is mooi meegenomen “, zegt ze. Ja dat snap ik. Het is vijf euro. Ik kreeg zo enorm de neiging om te zeggen, “heb je dat nu echt nodig, ik kan het vast beter gebruiken”. Maar goed, natuurlijk loop ik dan verder en bedenk me dat het universum me vast wilde laten weten dat ik een ander ook iets moet gunnen.

Email this to someoneShare on Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.