Zelf haar knippen bespaart een boel

cut-1295044_1280hair-958257_1920 hairdresser-1098831_1920

Ik moet eerlijk bekennen, ik was wat overmoedig geworden. In mijn bespaarzucht had ik al een paar keer mijn eigen haar geknipt. Daar was ik heel trots op. Ik had het zelfs voor elkaar gekregen om daar laagjes in te knippen. En niemand zei achteraf;” dat ziet er niet uit”. Dus was het oké en kon ik ongebreideld trots zijn. Dat had ik dan maar goed voor elkaar. Want reken even met me uit. Eens in de vier weken mijn pony knippen is een besparing van tien euro. Maar ik ga verder. Een hele coupe knippen dat kost al gauw 28 euro. En dat een paar keer per jaar is al gauw ruim honderd euro bespaard.

Nu was ik al eens bij een Irakese kapper geweest en daar kost een coupe knippen 10 euro. Eerlijk gezegd vond ik wel vervelend dat ik de kapster niet verstond. Om met handen en voeten uit te leggen hoe ik mijn haar wilde hebben was geen doen. Ik kan het met een Nederlandse kapster al niet goed voor elkaar krijgen. Maar goed, ik liet het dan maar aan de expertise over van de kapster. Mijn haar is zo gemakkelijk dat kan ik zelfs zelf knippen, zonder voor gek te lopen. Althans als ik het commentaar van kinderen en man kon geloven.  Daar kan die Oekraïense kapster, bij de Irakese kapper die voor een Turkse eigenaar werkt, niets aan verpesten. Maar ja, ik miste wel het praatje in de kappersstoel. Even je hart luchten over het weer is toch een onmisbaar element van het uitje. De gesprekken gaan meestal nergens over. Maar als je niets kunt zeggen omdat de kapster je niet kan verstaan merkte ik al gauw hoe ongemakkelijk ik me voelde. Na een paar keer lief naar haar lachen via de spiegel, wist ik het niet meer en staarde ik maar wat voor me uit. Nee, dit was het niet voor mij. Heel goedkoop maar in de toekomst zou ik dan toch maar een dief van mijn eigen portemonnee worden. Het kapsel was trouwens oké.

Maar terug naar mijn overmoed. Ik knipte mijn eigen haar. En ik wilde wel wat anders dan het alleen maar bij knippen. Ik wilde een nieuwe elegante en moderne coupe. Helemaal in mijn hoofd had ik uitgedacht hoe ik dat zou moeten doen. En vol moed begon ik met knippen. En ik bleef knippen en … Paniek!,  dit gaat helemaal fout en ik zou op de foto moeten voor een interview in het Plus Magazine. Heel Nederland zou mij zien met dit belachelijke kapsel. Geen nood, blijf kalm. Hier in het dorp is een overvloed aan kappers. En ik ben gered. En de commentaren van kinderen en man zijn eerlijk gezegd lovender dan ik al lange tijd gehad heb.

Tip:  weten wanneer ik weer een bericht plaats:  Meld je aan op mijn facebookgroep:https://www.facebook.com/groups/1466130867028916/
Email this to someoneShare on Facebook

Een gedachte over “Zelf haar knippen bespaart een boel

  1. Ben je gered door een kapper of heb je het zelf voor elkaar gekregen?
    Leuk al die kleurtjes in je haar, doe je dat ook zelf?

    Linda

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.