Ben jij een lotgenoot in de schuldsanering?

Wil je lotgenoten ontmoeten en jouw mening geven, doe mee!

Voordat je in de schuldsanering bent gekomen heb je veel meegemaakt. Stress en zorgen waren een deel van je leven. De angst je huis, je auto en je levensstandaard los te moeten laten heb je aan den lijve gevoeld.  Je leven is daardoor behoorlijk op zijn kop gezet. Je hebt veel moeten loslaten Niet alleen op materieel gebied maar misschien ervaar je nu  wel een kwaliteitsverlies van je leven. Hoe hou je je staande in de schuldsanering of WSNP? Hoe jij ervaar jij jouw  schuldsanering hierover praten we op onze groep. We geven elkaar  tips om het vol te kunnen houden.  https://www.facebook.com/groups/1466130867028916/ Doe mee en versterk ons met jouw ervaring. Geef ons jouw tips om de schuldsanering of WSNP vol te houden. Wat gaat er goed en wat niet? Lotgenoten ontmoeten? DOE MEE!

Niet alleen zijn jouw ervaringen het waard om te delen maar het maakt je ook bewust waar je sterke kanten liggen. Door na te denken over hoe je de schuldsanering ervaart wordt je bewust over de zaken die je laat en bewust doet. Dat sterkt jou om deze periode in je leven vol te houden. Het is dan ook niet makkelijk om elke dag bezig te zijn met jouw geldbeheer. Elke dag moet je zaken laten die je voorheen met gemak kon doen. Een klein voorbeeld. Voor de schuldsanering leefde ik niet ruim maar ik kon wel elke dag vlees eten. Nu doe ik dat niet meer. Ook een bewuste keuze. Ik walg van de manier waarop de dieren leven die voor de consumptie zijn bestemd. Geen vlees eten bespaard ook een heleboel. Een ander voorbeeld; als een van ons gezin jarig was, kocht ik een taart. Geen dure maar ik deed het wel. Nu koop ik een cake. Ook lekker, want wat lekkers bij de koffie heb ik niet meer. Een cake is  wel minder lekker als een goedkope taart bij de HEMA maar het blijft een traktatie. Het zijn inderdaad de kleine dingen die het doen. Ik koop werkelijk nooit kleding die niet is afgeprijsd. Ik koop eigenlijk bijna nooit kleding. Ik heb besloten dat ik alleen 1 keer per jaar, in de uitverkoop iets koop. En dan alleen als het niet anders kan. Ik kijk zelfs niet, al jaren niet meer, naar artikelen die niet in de uitverkoop zijn. Cadeaus voor verjaardagen koop ik op voorraad. Als, je raad het al, er een aanbieding is. En dan alleen nog maar als ik mijn weekbudget niet heb opgemaakt. Ik ben dus gedisciplineerd. Ik zal dat wel moeten doen anders ga ik het niet volhouden. Heb jij ook van die technieken om het vol te houden? Wil je mee doen met lotgenoten?  Laat dan s.v.p. je e-mail achter of geef je op voor de facebook groep:

https://www.facebook.com/groups/1466130867028916/

Email this to someoneShare on Facebook
Fields marked with an * are required

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.