zuinig zijn

Zuinig door kiezen

Zo zuinig mogelijk zijn is een levensstijl geworden. Ik ben zeer kritisch op wat ik koop.Om goed te kunnen bepalen of een aanbieding echt voordelig is bekijk ik elke aanbieding  zeer nauwkeurig. Zo zag ik bij Bazaar een goede aanbieding van wasmiddel. In eerste instantie leek het veel goedkoper als in andere winkels. Maar bij nader inzien zat er in de flessen veel minder in. De aanbieding bleek minder leuk en eigenlijk hetzelfde als die bij de concurrent.

Lees de kleine lettertjes

Zuinig ben je ook door de kleine lettertjes te lezen. Kijk kritisch naar de inhoud van een product . Het product lijkt goedkoper maar heeft bijvoorbeeld minder inhoud. De retailer lijkt een  bijzondere aanbieding heeft maar heeft de inhoud te veranderen. Als je het uitrekent is de aanbieding vergelijkbaar met de concurrent. Dat zie je veel bij wasmiddelen. Ik kijk niet alleen naar de ml. maar ook naar de wasbeurten. Bijvoorbeeld Blokker lijkt een goede aanbiedingen te hebben maar verkoopt producten in kleinere verpakkingen.

Prijs per kilo

Kijk naar de prijs per kilo.  hiermee kun je een reële vergelijking maken. Dat uitrekenen van de kilo prijs is de eerste tijd veel werk. Maar op een gegeven moment heb je dat achter je gelaten en weet je welke producten echt voordelig zijn.

zuinig door huismerk

De goedkoopste producten liggen in het onderste vak. En die zijn vaak net zo goed als de merkartikelen. Zo ook de chocolade peanuts  van AH. Ik vind ze net zo lekker.

Chocolate peanuts van AH, 1,94 cent voor 500 gr. Merk artikel, 3,94  euro voor 440 gram. Dat scheelt meer dan de helft.

Product inhoud veranderd

 

Ik was zeer enthousiast over de loempia’s van Albert Heijn. Die waren spotgoedkoop en kwalitatief zeer goed. Helaas toen ik maanden later weer eens de loempia’s kocht was de kip vervangen door ham en was het hele product veranderd in een zoutklomp. Je kon twee loempia’s kopen voor 0,89 cent. Dat is nog steeds zo.  De verpakking is vanaf toen twee keer veranderd dus de kwaliteit misschien ook. Ik heb het nog niet uitgeprobeerd. Wie weet is de kwaliteit na mijn laatste koop op het oude niveau.

Zuinig door kopen in een andere winkel

Zuinig door de juiste winkel te kiezen. Ik kocht ze omdat ik niet beter wist mijn vegetarische snacks van Mora.  Deze Happas genaamd zijn 2,59 voor tien stuks.  Heel erg duur maar ja, wel een leuk alternatief voor de bitterbal.En ook met verschillende smaken  Nu heb ik snack bij de Marokaanse winkel gekocht. En die zijn veel goedkoper. Daar betaal ik  1,79 voor 12 stuks. Als je geen vlees eet is het moeilijk om een snack te vinden. De kikkererwten balletjes ben ik beu gegeten.

Snack met bladerdeeg en spinazie

Kruiden zijn ook stukken goedkoper in de  Turkse of Marokaanse winkel. Ook groenten kan soms goedkoper zijn. De zogenaamde buiten

beentjes ( groenten met een smet) worden daar al jaren verkocht.

 

 

 

 

 

Leuke sites om te leren zo zuinig mogelijk te zijn:

http://www.distrifood.nl/branche-bedrijf/nieuws/2017/2/app-hiiper-vergelijkt-prijs-boodschappen-101105546

https://www.google.nl/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=3&cad=rja&uact=8&ved=0ahUKEwj6uJSOhcfUAhWMJFAKHf7uBuIQFggyMAI&url=http%3A%2F%2Fwww.meergeldminderstress.nl%2Fgoedkoopste-supermarkt%2F&usg=AFQjCNHyHEbaAaZDuZcsr7pnaw9bIXUk6g&sig2=AWq0zShk750GJOTCEY2r6A

Email this to someoneShare on Facebook

2 gedachten over “Zuinig door kiezen

  1. Ik vind snacks nou juist iets waar je je op uit kunt leven. Lekkere dingen zijn zo gemaakt en zelfgemaakt helemaal goedkoop. Bijvoorbeeld springrolls gevuld met verse rauwe groenten, kruiden en rijstmie. Dippen in chilisaus en smullen maar. Voor een fractie van de kosten maak je dan zelf je snacks. Ook zelf gewone loempia’s maken is heel gemakkelijk en lekker. Zo is er nog veel meer te verzinnen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.